Pirmdien plkst. 13 Ventspils Piejūras kempingā jau otro gadu pēc kārtas tiks pacelts „Zaļās atslēgas” karogs, ko līdz ar ekosertifikātu kā pirmais un joprojām vienīgais kempings Latvijā saņēma šā gada sākumā.

“Zaļās atslēgas” karoga pacelšanā piedalīsies Ventspils pilsētas vispārizglītojošo skolu skolēni, kuri aktīvi iesaistās vides izglītības pasākumos. Skolēni tik iepazīstināti ar “Zaļās atslēgas” kustību, kā arī klātienē varēs uzzināt par Piejūras kempinga videi draudzīgo saimniekošanu.

Pirmo reizi Ventspils Piejūras kempings ekosertifikātu “Zaļā atslēga” saņēma 2015. gada janvārī, gūstot starptautisku apliecinājumu labajai praksei un ilgtspējīgai attīstībai vides jomā. Izpildot noteiktos kritērijus 2015. gadā, Piejūras kempings arī šogad saņēmis ekosertifikātu “Zaļā Atslēga”, tādējādi esot pirmais un joprojām vienīgais kempings Latvijā, kurš saņēmis šāda veida ekosertifikāciju.

„Zaļā atslēga” ir pasaulē nozīmīgākā un ātrāk augušā ekosertifikācijas sistēma tūrisma mītnēm, tādējādi sertifikāta iegūšana apliecina Ventspils Piejūras kempinga labo praksi vides aizsardzības un ilgtspējīgas attīstības jomā, kā arī veicina kempinga pozitīvu atpazīstamību Eiropas Savienībā.

„Zaļā atslēga” ietver kritērijus infrastruktūras, pārvaldes un komunikācijas jomās, un tās mērķis ir samazināt negatīvo tūrisma ietekmi uz vidi un veicināt vides pārvaldes sistēmu ieviešanu tūrisma sektorā. Kopumā kempingam, lai iegūtu „Zaļo Atslēgu”, bija jāatbilst vairāk nekā 70 kritērijiem 12 grupās.

Kempings, gatavojoties jaunajai tūrisma sezonai, kā ik gadu veic arī vairākus uzlabošanas darbus. Arī šogad veikts kapitālais remonts četrām kempinga mājiņām un servisa ēkai, kā arī vairākām mājiņām atjaunotas terases.

Savukārt – lai kempings kļūtu vēl „zaļāks”, daļa sadzīves tehnikas un iekārtas nomainītas uz energoefektīvākām. Teritorijā un kempinga ēkās uz energoefektīvākām nomainītas arī spuldzes. Kempinga teritorijā atrodas atkritumu šķirošanas konteineri stiklam, PET pudelēm, plastmasas izstrādājumiem, kā arī sadzīves ķīmijas un kosmētikas iepakojumiem. Savukārt, lai produktīvāk un efektīvāk samazinātu ūdens patēriņu kempinga teritorijā, servisa ēkā uzstādīti jauni ūdens izlietnes un dušas dozatori, ko paredz arī ekosertifikāta “Zaļā Atslēga” rīcības plāns un vides politika.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: