Piektdien, 27. maijā, Ventspils pilsētas dome pieņēma lēmumu par Ventspils pilsētas izglītības attīstības stratēģijas un rīcības plāna līdz 2020.gadam apstiprināšanu.

Atbilstoši Ventspils pilsētas attīstības programmā 2014.-2020. gadam noteiktajam, galvenās pilsētas prioritātes izglītības jomā ir paaugstināt izglītojamo vispārējo zināšanu, vērtībizglītības un dzīves prasmju apguves kvalitāti, paplašināt izglītības iespējas dažādām iedzīvotāju grupām, stiprināt izglītības kvalitātes nodrošināšanas un vadības kapacitāti, savukārt saistībā ar profesionālo, augstāko un mūžizglītību – nodrošināt augstākās izglītības, profesionālās izglītības kvalitāti un pievilcību, sekmēt sadarbību, kā arī īstenot integrētu mūžizglītības stratēģiju.

Atbilstoši Izglītības attīstības pamatnostādnēs 2014.-2020.gadam paredzētajam arī Izglītības un zinātnes ministrija (turpmāk - IZM) ir definējusi vairākus izaicinājumus un risināmās problēmas: demogrāfiskie izaicinājumi un darba tirgus disproporcijas, neefektīvs izglītības sistēmas institucionālais tīkls, mūsdienu prasībām daļēji atbilstoša mācību vide un saturs, pedagogu motivācijas un profesionālās pilnveides nepietiekama sekmēšana, iekļaujošas izglītības principa un individualizētas mācību pieejas nepietiekama ieviešana, profesionālās izglītības nepietiekama pievilcība, augsts bezdarbs jauniešu vidū.

Paredzot ES fondu finansētus atbalsta pasākumus minēto problēmu risināšanai šī plānošanas perioda ietvaros, IZM rekomendējusi Latvijas Republikas pilsētām izstrādāt atbilstošu izglītības attīstības stratēģiju (turpmāk - Stratēģija).

Izstrādātajā Stratēģijā apzināta faktiskā situācija pašvaldībā demogrāfisko tendenču, kā arī izglītības iestāžu tīkla kontekstā, paredzot tā pilnveidi un turpmāko attīstības prioritāšu un virzienu definēšanu atbilstoši nacionālajā līmenī paredzētajiem atbalsta mehānismiem. Stratēģija palīdzēs pašvaldībai šajā ES fondu plānošanas periodā ieguldīt ES finansējumu izglītības iestāžu attīstībā ar maksimālu efektivitāti, kā arī izmantot uz pētījumiem balstītus argumentus iedzīvotāju informēšanā par izglītības jomā pieņemtajiem lēmumiem.

Lasi vēl

Komentāri (2)

  • 0
    Kaspars Fismeisters 31.05.2016, 07:36:14

    Labdien,
    Kur ir iespējams iepazīties ar Stratēģiju ?!
    Vai Stratēģijas gala variantā tika ņemti skolēnu vecāku iebildumi Stratēģijas apspriešanas laikā ?!

  • 0
    Ventspils Izglītības pārvalde 01.06.2016, 09:01:33

    Labdien, Kaspar!
    Ar Ventspils pilsētas izglītības attīstības stratēģiju un rīcības plānu 2015.-2020.gadam iespējams iepazīties Izglītības pārvaldes mājaslapā vip.ventspils.lv - http://vip.ventspils.lv/wp-content/uploads/izglitibas_strategija.pdf.
    No 2015. gada 3. līdz 15. novembrim ikviens tika aicināts izteikt priekšlikumus par Ventspils pilsētas izglītības attīstības stratēģiju un rīcības plānu 2015.-2020.gadam. Protams, ka iedzīvotāju priekšlikumi tika ņemti vērā.

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: