BK Ventspils šovakar aizvadīja bronzas fināla otro maču. Ja pirmajā ceturtdaļā bija pazīmes, ka komanda savas vēlmes izcīnīt medaļas centās pierādīt ar darbiem, tad atlikušajā spēles laikā viss bija kā pirmajā mačā Ventspilī. Sērijas trešais, iespējams, pēdējais mačs notiks sestdien Ventspilī.

Ja pirmajā spēlē viens no zaudējuma iemesliem bija nepareizais noskaņojums, tad otrajā par to nebija iemesls pat ieminēties. Par BK Ventspils nopietnajiem nolūkiem liecina kaut vai tas fakts, ka komanda netālajā Liepājā ieradās dienu iepriekš. Jau pirmajās minūtēs pamainījās arī pirmās spēles neveiksminieka Māra Gulbja skaitļi tehniskajā protokolā. Ja pirmajā spēlē Gulbis palika bez punktiem, tad šodien jau pirmajās trīs minūtēs viņam četri. Tiesa, rezultāts uz tablo nebija tas tīkamākais - pēc četrām nospēlētajām minūtēm 8:11. Līdz pirmajai vadībai bija jāpagaida krietns laiks. Kad ceturtdaļā bija atlikušas pāris minūtes, Niksam izdodas 2+1 gājiens un 19:18, taču pirmās desmit minūtes beidzas ar draudzīgu 23:23.

Ja pirmajā ceturtdaļā ventspilnieki godam turējās līdzi laukuma saimniekiem, tad otrajā... Var jau apelēt pie tā, ka liepājnieki ar saviem groziem iet gulēt un tajos bumbu lādē pat sapņos, bet, ja desmit minūšu laikā pretiniekam tiek ļauts gūt teju 40 punktus, tad vaina ir jāmeklē kaut kur citur. Ja vēl paši būtu tikpat rezultatīvi, tad nekādu iebildumu. Ja reiz atklātais uzbrukuma basketbols, tad atklātais, bet pēc puslaika tablo teic priekšā, ka Liepāja/Triobet ir ieguvusi pamatīgu kapitālu, lai uzvarētu arī otro maču - 61:42! Starp citu, arī pirmajā spēlē pēc puslaika bija tieši tāds pats liepājnieku pārsvars.

Otrajā ceturtdaļā izdevās iespringt un sadeldēt mīnusus līdz pieklājīgiem -9, taču ceturtdaļas galotnē atkal viss tiek darīts ar baltiem cimdiem un ejot pēdējā pārtraukumā nekas dižs salīdzinot ar pirmo puslaiku, nav mainījies un uz visa šī fona liepājnieka Ričarda precīzais metiens no centra līdz ar ceturtdaļas beigām pilnībā atbilda notiekošajam laukumā - 68:86.

Pēdējā ceturtdaļā ventspilnieki ir nopietni pieķērušies pie vērša ragiem un sešas minūtes neļauj pretiniekam gūt punktus, bet paši pa to laiku teju ir noķēruši liepājniekus (85:86). Maķenīt vēlāk arī 90:91 un jāspēlē nedaudz vairāk par divām minūtēm. Apsveicami, ka BK Ventspils nebija izkārusi balto karogu, taču, basketbola spēlei ir atvēlētas 40 minūtes spēles laika.

Lasi vēl

Komentāri (1)

  • 0
    karlito 25.05.2016, 22:09:16

    Motivācija vēl tikai dažiem spēlētājiem palikusi,komandas gars ir pazudis..žēl!

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: