Vakarpusē un naktī vēja brāzmas visā Latvijā varētu sasniegt 20-22 metrus sekundē, bet piekrastes rajonos, Ventspilī un Liepājā, pat 28 metrus sekundē, pastāstīja Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centrā.

Dienas laikā vēja ātrums piekrastē sasniedza 20-22 metrus sekundē. Vakarā dienvidrietumu vējš pieņemsies spēkā un jūras piekrastē nakts pirmajā pusē tas varētu sasniegt pat 28 metru sekundē lielu ātrumu.

Kurzemē un Vidzemē vēja ātrums varētu sasniegt 20 metrus sekundē. Rīgā ap nakts vidu rietumu, dienvidrietumu vēja ātrums varētu sasniegt 25 metrus sekundē. Sinoptiķi arī izplatījuši attiecīgu brīdinājumu.

Vēja brāzmas varētu pierimt rīt dienas otrajā pusē, bet rīta pusē vēja ātrums vēl varētu sasniegt 20 metrus sekundē.

Pieaugot vēja ātrumam, gaidāma arī ūdens līmeņa paaugstināšanās. Dienas laikā piekrastēs tas bija virs metra - 110, 115 centimetri, taču vakarpusē tas ievērojami pakāpsies. Pašreiz līmenis ir 115-155 centimetru robežās, bet naktī tas varētu sasniegt atzīmi, kurai raksturīgs oranžais vai pat sarkanais brīdinājums. Sarkanais brīdinājums Latvijas augstuma sistēmā nozīmē, ka ūdens līmenis paaugstinās vismaz līdz 185 centimetru atzīmei.

Augstākais ūdens līmenis tiek prognozēts Vidzemes piekrastē, tostarp arī Rīgā. Apmēram tāds pats ūdens līmenis tika novērots šā gada sākumā - vētrā, kas Latviju piemeklēja janvārī. Pirms tam augstākais ūdens līmenis Rīgā tika novērots 2007.gadā Andrejostā.

Pastāv neliela iespējamība, ka rītdien varētu krist arī gaisa temperatūras rekordi. 2006.gadā 7.decembrī gaisa temperatūra pārsniedza plus 10 grādus. Pašreizējās prognozes gan liecina, ka gaisa temperatūra rītdien drīzāk gan nepārsniegs plus 10 grādu atzīmi.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: