Augusta pēdējās desmit dienās saule Latvijā spīdējusi krietni biežāk, nekā ierasts citos gados, par 35% pārsniedzot normu, informēja Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centrā.

Vasaras pēdējā mēneša trešajā dekādē vidējā gaisa temperatūra Latvijā bija plus 17,7 grādi, kas bija par 2,7 grādiem siltāk, nekā citkārt ierasts. Augusta izskaņa bijusi arī sausāka par normu - sasniegti vien 44% no nokrišņu normas, izkritušais nokrišņu daudzums bija 11,2 milimetri.

Augusta beigās Latvijā novērots arī stiprs karstums - kopumā šajā dekādē diennakts maksimālās gaisa temperatūras rekordi tika pārspēti 17 reizes. Viskarstākā diena bija 25.augusts, kad jauni diennakts maksimālās gaisa temperatūras rekordi tika uzstādīti 13 novērojumu stacijās, savukārt Jelgavā ar plus 32,2 grādiem uzstādīts jauns nacionālais karstuma rekords šai dienai. Vienlaikus aizvadītajā dekādē Mērsraga novērojumu stacijā fiksēts jauns aukstuma rekords 21.augustam - plus 4,3 grādi.

Nokrišņiem bagātākās dienas augusta beigās bija 26. un 28.augusts. 28.augustā Kolkā izkritušais nokrišņu daudzums (29 milimetri) pārsniedza visas dekādes nokrišņu daudzuma normu. Atsevišķās dienās vietām tika novērots arī pērkona negaiss.

Vidējais vēja ātrums bija 2,2 metri sekundē, kas ir par 0,6 metriem sekundē lēnāks par normu.

LETA

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: