Laikraksta «Ventas Balss» trešdienas numura ziņas, skandāli, intervijas un viedokļi.

1.lpp.

Vecāki izvēlas bērnam skolu

Pavisam drīz mācību iestādēs sāksies topošo pirmklasnieku reģistrācija. Skolas šajā un nākamajā nedēļā rīko atvērto durvju dienas. Pirmdienas vakarā tā notika 4. vidusskolā.

Telefonsarunā izkrāpj 2000 eiro

Kādai sirmgalvei Ventspilī izkrāpti divi tūkstoši eiro. Telefonsarunā divi krāpnieki – vīrietis un sieviete –, uzdodoties par advokātiem, prasījuši naudu un solījuši ar to palīdzēt it kā nelaimē nonākušai sievietes radiniecei Baltkrievijā.

2.lpp. Viedoklis: «Skola vai desveikals», laikraksta «Ventas Balss» galvenā redaktore Gundega Mertena

«Katrs normāls vecāks vēl savam bērnam vislabāko. Vecāki grib, lai viņu bērniem līdzās ir vislabākie draugi, lai pusaudžu gados tie izvēlas visatbilstošāko profesiju, lai atrod vispiemērotākos dzīvesbiedrus un lai ir mīlēti un laimīgi. Bet vēl pirms tam tie grib savus bērnus izskolot vislabākajās skolās.»

3.lpp.

Dzelzceļa tiltu joprojām izmanto

Līdz ar dzelzceļa tilta brusu nomaiņu ventspilniekiem radies jautājums: vai tad šis tilts vispār vēl tiek izmantots? Kā izrādās – tiek.

Veikala vadība diskrimināciju noliedz

Nespēja pienācīgi veikt uzticētos darba pienākumus – tā SIA Rimi Latvia vadība pamato, kāpēc čigānu tautības sieviete Dace lūgta uzrakstīt atlūgumu. Savukārt integrācijas biedrības vadītājs Dainis Krauklis notikušo atzīst par vistīrāko diskrimināciju.

4.lpp.

Kamerkoris turpina uzņemt apgriezienus

Pagājušā gada septembrī tika no jauna izveidots kamerkoris Ventspils. Lai arī notikuši jau vairāki koncerti, turpinās jaunu dalībnieku uzņemšana, kā arī norit aktīvs mēģinājumu process.

Sudrabegle grasās krist

Apstādījumos netālu no Sporta ielas iedzīvotāji pamanījuši sudrabegli, kas sasvērusies 45 grādu leņķī un kuras saknes vienā pusē izcēlušās no zemes.

5.lpp.

Ieekonomē līdzekļus un nepiesārņo vidi

Kopš pagājušā gada oktobra Ventspils ielās klusi pārvietojas videi draudzīgie elektromobiļi Volkswagen e-up. Četri no tiem pieder pilsētas pašvaldībai, četri – Brīvostas pārvaldei, viens – Ventspils Tehnikumam.

Mūziķi gaida jauno ēku

Jau pierasts, ka Mūzikas skola ir izvietota vairākās vietās pilsētā, un darbs līdz šim veiksmīgi turpinās, bet kāda ventspilniece pamanījusi, ka tagad arī kādu Jūras ielas ēku rotā šīs skolas uzrasts.

Meklē ūdensvada plīsuma vietu

Pašvaldības brigāde otrdienas rītā strādāja līdzās lielajam autostāvlaukumam pie Olimpiskā centra.

6.lpp. Sports. Karsējas tēmē uz Eirolīgas finālu

BK Ventspils karsējmeitenes uzaicinātas piedalīties Eirolīgas organizētajā karsējmeiteņu konkursā EFES Euroleague Dance Challenge, kurā startē 15 komandas no dažādiem Eirolīgas un Eirokausa klubiem.

Gads sākts ar divām uzvarām

VK Ventspils volejbolisti gada pirmajās spēlēs ierakstījuši vēl divas uzvaras Nacionālās līgas turnīra tabulā, tiesa, viena no tām nākusi smagā piecu setu cīņā.

Žigajevs sit un piespēlē

Ar uzvaru Virslīgas Ziemas kausa izcīņu sākuši FK Ventspils futbolisti, savā pirmajā mačā ar 2:0 pārspējot BFC Daugavpils spēlētājus, turklāt abu vārtu guvumos piedalījies Jurijs Žigajevs.

7.lpp. Ventspilnieki pirmajā republikā. 1935. gads. Vasara un rudens

Svarīgākie notikumi: ventspilnieks dodas pildīt karaklausības pienākumus Vācijā; Ventspilī būs tehnikums; būvē aerodromu; pietrūkst ārzemju laukstrādnieku; bezdarbs beidzas.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: