Ventas 2002 jaunie hokejisti veiksmīgi aizvadījuši sezonas pirmo pusi, iekārtojoties otrajā vietā gan Latvijas čempionātā U18 vecuma grupā, gan Baltkrievijas atklātajā čempionātā junioriem.

Baltkrievijas čempionātā ventspilnieki gadu noslēdza, viesojoties Minskā pie turnīra līdera – komandas Junostj – un pirmajā mačā pamanījās sarūgtināt mājiniekus – uzvara ar 4:3. Tas ļāva par vienu punktu turnīra tabulā apsteigt Baltkrievijas galvaspilsētas klubu, taču no revanša otrajā mačā neizdevās izvairīties.

Junostj svinēja uzvaru ar 7:3, tā atgriežoties pirmajā vietā, bet Ventai 2002 jaunais gads bija jāsagaida sudraba pozīcijās, atpaliekot par diviem punktiem. Ventspilnieki 18 spēlēs piedzīvojuši četrus zaudējumus pamatlaikā, vienu reizi piekāpušies pēcspēles metienos un izcīnījuši arī vienu šādu uzvaru. Pēc diviem apļiem situācija turnīra tabulas galvgalī ir ļoti blīva, jo pirmo četrinieku šķir tikai četri punkti – Junostj ir 41, Ventai 2002 – 39, Gomeļas sporta skolai – 38, Soļigorskas Shakhter – 37.

Turnīru ventspilnieki arī atsāks ar viesošanos Minskā, tikai šoreiz viņiem 24. un 25. janvārī pretī stāsies vietējās bērnu un jauniešu sporta skolas komanda, kas pēc diviem apļiem ar 22 punktiem ieņem sesto vietu. Savā laukumā Ventu 2002 redzēsim 7. un 8. februārī, un atkal tai pretī nāks minskieši – šajā reizē Dynamo.

Latvijas čempionātā ventspilnieki gadu jau ir uzsākuši, viesos tiekoties ar stabilo čempionāta līderi HS Rīga 99. Pēc divām trešdaļās uz tablo bija neizšķirts (0:0), diemžēl izšķirošajā periodā ripa trīs reizes pabija ventspilnieku vārtos (pēdējo reizi tukšos). Tā bija komandu ceturtā spēle šajā sezonā un tās visas aizritējušas spraigā cīņā, bet vienā no tām pie uzvaras izdevies tikt arī Ventai 2002 – pateicoties Dmitrija Smirnova precīzam pēcspēles metienam, svinot uzvaru ar 2:1 (mačā vārti Artūram Homjakovam).

Vēl rīdziniekus sarūgtināt izdevies Prizmas/Pārdaugavas spēlētājiem, kas uzvarējuši gan pamatlaikā, gan bullīšos.Venta 2002 par 11 punktiem atpaliek no līderiem, bet par četriem apsteidz trešajā vietā esošo Prizmu. Divi ventspilnieki šobrīd ir rezultatīvāko spēlētāju piecniekā – Artūrs Homjakovs ir otrais labākais vārtu guvējs (16) un ar 31 punktu arī otrajā vietā, rēķinot kopā vārtu guvumus un piespēles. Tikai nedaudz atpaliek Sandis Mežaraups, kura rēķinā ir 12 vārtu guvumi, 31 punkts un ceturtā vieta rezultatīvāko spēlētāju sarakstā.

Divus mačus Latvijas čempionātā aizvadījis vārtsargs Mareks Mitens, kas šajā sezonā spēlē arī HK Rīga sastāvā MHL čempionātā un kļuvis par jaunāko vārtsargu, kurš devies laukumā tās sastāvā (10 spēles, atvairīti 88,9% metienu). Mareks šajā sezonā pārrakstījis arī Latvijas U20 izlases vēsturi. Treneris Ģirts Ankipāns uz pasaules čempionātu nākotnes vārdā šogad veda ļoti jaunu izlasi, tā dodot iespēju debitēt arī Mitenam un atkal kļūt par visu laiku jaunāko spēlētāju, kurš stājies šīs komandas vārtos.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: