Saskaņā ar jaunākajām meteorologu prognozēm spēcīgākās vēja brāzmas svētdien, 11. janvārī, vairāk skars Baltijas jūras dienvidu daļu, Lietuvas teritoriju, informē Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centrs.

Joprojām spēkā ir brīdinājums par vētru, kas Latviju skars naktī uz svētdienu un svētdienas rītā. Maksimālās vēja brāzmas būs 18 līdz 23 metri sekundē (m/s), bet piekrastes rajonos - no 25 līdz 30 m/s. Patlaban ir ievērojami samazinājusies varbūtība, ka tiks sasniegts augstākais brīdinājuma līmenis, kas ir 33 m/s.

Vērojot ciklona virzību, meteorologi prognozē, ka maksimālās vēja brāzmas tiks novērotas Baltijas jūras dienvidu daļā un Lietuvas teritorijā. Arī ciklona aktivitāte nav tik liela, kā sākotnēji tika prognozēts.

Vētra maksimālo spēku varētu sasniegt naktī uz svētdienu, nakts otrajā pusē un no rīta. No rīta rietumu vēju pakāpeniski nomainīs ziemeļrietumu vējš.

Uz dienas otro pusi vēja ātrums pakāpeniski pierims un naktī tas jau būs norimis.

Jau ziņots, ka nedēļas sākumā meteorologi prognozēja, ka Latviju svētdien no rīta sasniegs ļoti spēcīga vētra, kuras laikā vēja brāzmas var sasniegt 33 un vairāk metrus sekundē lielu ātrumu.

LETA

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: