Ventspils novada Senioru padome uzņemta Latvijas Pensionāru federācijā. Šajā organizācijā padome iestājās gan tādēļ, lai nepastarpināti saņemtu jaunāko informāciju, gan arī tādēļ, lai izteiktu savu viedokli par aktuāliem jautājumiem.

Pateicoties Ventspils novada pašvaldības atbalstam, 2015. gadā visas novada bibliotēkas saņems Pensionāru federācijas preses izdevumu "Latvijas Pensionārs", tādējādi uzzinot, kā veicas pensionāriem citos novados, kas jauns likumdošanā, kā var uzlabot veselību un citas senioriem noderīgas ziņas.

Ventspils novada Senioru padomē pārstāvēti visi 12 pagasti, katrā no tiem ir vismaz viena kontaktpersona, kura ierodas padomes sēdes un zina, kādi pasākumi tuvākajā laikā paredzēti. Piemēram, 21. martā Puzes pagastā notiks Ventspils novada senioru pasākums "Sudrabotās melodijas", kuru bez maksas varēs apmeklēt ikviens seniors. Paredzams, ka pasākumā uzstāsies dziedātājs Andris Daņiļenko, tajā piedalīsies pensionāri arī no citiem Latvijas novadiem.

Iepriekšējā Senioru padomes sanāksmē padomes vadītāja Māra Kraule uz tikšanos aicināja Izglītības pārvaldes vadītāju Ainu Klimoviču, lai vienotos, kā varētu organizēt senioru darbību ar bērniem un jauniešiem. Novada seniori ir gatavi iesaistīties mācību iestāžu ārpusstundu darba pilnveidošanā, rīkojot nodarbības seno amatu apgūšanā, viņi var palīdzēt skolēniem sagatavot mājasdarbus utt.  

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: