Svētku dienās gaidāma temperatūras pazemināšanās un lielākajā daļā valsts prognozēta noturīga sniega sega, informē Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centrs.

Rīt dienas otrajā pusē Latvijai pietuvosies neliels ciklons, kas Ziemassvētku vakarā un Pirmajos Ziemassvētkos nesīs plašu mākoņu un nokrišņu zonu - lietu, slapju sniegu, kas pakāpeniski pāries sniegā.

Naktī uz 25. decembri vietām snigs stipri - sniega sega palielināsies par 6 līdz 10 centimetriem. Pastiprinoties rietumu, ziemeļrietumu vējam, daudzviet arī puteņos. Ar šo ciklonu teritorijā ieplūdīs vēsāks gaiss, līdz ar to gaisa temperatūra pakāpeniski pazemināsies.

Ja 24. decembrī neliels sals ir gaidāms vien valsts austrumos, tad turpmākajās dienās tas pieņemsies spēkā, un Otrajos Ziemassvētkos, 26. decembrī, naktī gaisa temperatūra pazemināsies līdz mīnus 7, mīnus 12 grādiem. Mazliet siltāks būs vien Kurzemes piekrastē.

Gaidāms, ka gan 25., gan 26. decembrī izveidojusies sniega sega kādu laiku saglabāsies, gaisa temperatūrai pieturoties zem 0 arī dienas laikā.

LETA

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: