Naktī uz piektdienu Latvijas teritorijas lielākajā daļā sāks veidoties sniega sega, informē Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centrs (LVĢMC).

Noturīga sniega sega tiek prognozēta valsts centrālajos un austrumu rajonos. Arī Kurzemē izveidosies sniega sega, tomēr tā nebūs tik bieža un noturīga temperatūras svārstību dēļ.

Sinoptiķi prognozē, ka snigšana naktī uz piektdienu būs intensīva un pasliktinās redzamību. Sniega segas biezums varētu sasniegt 6 līdz 8 centimetrus. Snigt turpinās arī naktī uz sestdienu un sestdien pa dienu. Mazāk sniega tiek prognozēts svētdien, kad debesis brīžiem skaidrosies.

Piektdien un sestdien gaisa temperatūra Latvijā naktī būs no mīnus 3, mīnus 4 grādiem valsts austrumos līdz plus 1 grādam rietumu piekrastē. Piektdien un sestdien dienā gaisa temperatūra tiek prognozēta no mīnus 1, mīnus 2 grādiem austrumos līdz plus 3, plus 4 grādiem rietumos. Naktī uz svētdienu termometra stabiņš dažviet varētu noslīdēt līdz pat mīnus 5, mīnus 7 grādiem. Vien Kurzemē gaisa temperatūra saglabāsies nulles grādu robežās. Svētdien dienā gaisa temperatūra Latvijas austrumos būs nulle, mīnus 2 grādi. Pārējā teritorijā gaisa temperatūra saglabāsies nulles, plus 5 grādu robežās.

LETA

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: