Lai gada nogalē Ventspilī valdītu īpaša un silta svētku noskaņa, pilsētā darbs pie Ziemassvētku dekoru uzstādīšanas sākts jau oktobrī. Pašlaik vairums dekorāciju un svētku egļu jau uzstādīti, un pilsēta svētku gaismiņās iedegsies jau šo sestdien.

Svinīgs pilsētas galvenās Rātslaukuma svētku egles un pārējo pilsētas svētku dekoru iedegšanas pasākums notiks 29. novembrī plkst. 17:00 Rātslaukumā.

Kopumā pilsētā ar spuldzīšu virtenēm šogad ir izdekorēti vairāk kā 200 koku, uz tiem uzstādot kopskaitā 3000 elektrisko spuldzīšu virteņu, kuru kopējais garums 36 km.  Tāpat kā citus gadus, pie apgaismojuma stabiem pilsētā ir uzstādīti dažādi gaismas dekori, bet parkos, skvēros un citviet izvietoti dažādi izgaismoti vides objekti.  

Daudz dekoru saglabāti no iepriekšējiem gadiem, taču, lai interesantāk, šogad vairāki dekori pamainīti vietām un atsevišķos ielu posmos arī nedaudz citādāk izkārtoti. Piemēram, Saules ielas dekori “Sniegavīrs uz slēpēm” šogad uzstādīti tikai katrā otrā apgaismojuma stabā, tādējādi izdekorējot Saules ielu visā tās posmā no Lielā prospekta līdz pat slēpošanas kalnam „Lemberga Hūte”.  Pamainīts dekoru izvietojums arī Jūras ielā, Kuldīgas ielā un Ganību ielā.

Kā jau ierasts, ik gadu iedzīvotāju un pilsētas viesu priekam tiek uzstādīti arī jauni dekori. Šogad nomainīti novecojušie dekori uz viadukta, kā arī izvietotas jaunas kompozīcijas Rātslaukumā, Sofijas ielā, Ventas tilta apļos un citviet.

Tā kā nākamais gads ir Kazas gads, turpinot ierasto tradīciju, Lielajā prospektā tiks uzstādīta izgaismota Kazas skulptūra. Tā papildinās iepriekšējo gadu gaismas objektus atbilstoši gadu simboliem.

Ziemassvētku egles uzstādītas Rātslaukumā, Pārventas centrā, Bērnu pilsētiņā , bērnu parkā “Fantāzija”. Tiks dekorētas arī divas augošas eglītes pie Ventspils pilsētas domes un Lielajā prospektā pie Aleksandra ielas, kur arī šogad notiks Jaunā gada sagaidīšanas pasākums.

Šajā gadā  Rātslaukumā pēc divu gadu pārtraukuma tiks uzstādīta egle, kas veidota no daudzām mazām dabiskām eglītēm, bet Pārventas centrā būs saliekamā mākslīgā karkasa egle.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: