Ziemeļkurzemes reģionālajā slimnīcā trešdien svinīgi tika atklātas Traumatoloģijas un Ķirurģijas nodaļas, kurās veikti atjaunošanas darbi un pārplānošana, kā arī iegādātas jaunas pacientu mēbeles un medicīnas iekārtas.

Ķirurģijas un Traumatoloģijas nodaļu svinīgajā atklāšanas pasākumā Ventspils domes priekšsēdētājs Aivars Lembergs uzsvēra, ka, neskatoties uz sakārtoto infrastruktūru un iekārtām, tomēr vissvarīgākais ir cilvēks, kurš dienu no dienas strādā pacientu labā un solīja darīt visu iespējamo, lai turpmāk medicīnai tiktu atvēlēts atbilstošs finansējums, kā arī lai personālam būtu pieejamas modernākās iekārtas pacientu apkalpošanai visaugstākajā kvalitātē. Pilsētas mērs izteica pateicību visiem mediķiem, kuri, neskatoties uz esošo situāciju medicīnā, nepamet Latviju un pašaizliedzīgi turpina strādāt savā dzimtenē. Tam pievienojās arī Ziemeļkurzemes reģionālās slimnīcas valdes priekšsēdētāja Alīda Vāne, uzsverot, ka šajā Latvijas svētku laikā novēl visiem medicīnas darbiniekiem turpināt saglabāt sevī patriotismu ne tikai pret valsti, beta arī pret savu darbu un darbavietu.

 

Abās nodaļās veikts kosmētiskais remonts ar nelielu telpu pārplānojumu. Tagad pacientu ērtībai iegādātas jaunas pacientu gultas un skapīši. Kopējais finansējums - 71 tūkst. eiro, no kuriem 23 tūkstoši iegūti no ERAF. Kopumā abu nodaļu atjaunošanas darbi tika veikti par 323 tūkstošiem eiro.

 

Ventspils slimnīcā par Ventspils pilsētas pašvaldības līdzekļiem iegādātas jaunas medicīnas tehnoloģijas - otolaringologa mikroskops (24 tūkstoši eiro) un laparoskops ginekologiem (55 tūkstoši eiro), kas nodrošinās operāciju veikšanu visaugstākajā kvalitātē.

 

Apskati foto!

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: