Iestājoties atkusnim, p/i „Komunālā pārvalde” pastiprinātu uzmanību pievērš pilsētas maģistrālo grāvju stāvoklim un uzrauga, lai tie būtu tīri un nepārplūstu.

Pēdējās dienās iestāde uzklausījusi vairāku iedzīvotāju bažas par to, ka grāvji pie viņu privātmājām ir uz pārplūšanas robežas. Par to, kādēļ tā un, ko darīt lietas labā, skaidro p/i „Komunālā pārvalde”.

 

Pašvaldības iestādes speciālisti skaidro, ka pilsētā ir maģistrālie grāvji, par kuriem rūpējas un atbildīga ir pašvaldība, un ir grāvji ielu malās pie privātmājām, kas, saskaņā ar saistošajiem noteikumiem, jātīra pieguļošās teritorijas māju īpašniekiem. Taču, diemžēl, ne vienmēr māju īpašnieki ir apzinīgi un parūpējas par grāvju tīrību pie savām privātmājām.

 

Pēdējo dienu laikā vairāki iedzīvotāji ir vērsušies pēc palīdzības sakarā ar grāvju pārplūšanu. Speciālistiem apsekojot vairākas ielas un adreses, tika konstatēts, ka tiešām privāto dzīvojamo māju rajonos vietām ir problēmas ar ūdens novadi. Pārsvarā gadījumu iemesls, kādēļ ūdens grāvjos uzkrājas un neaizplūst, ir atsevišķu māju īpašnieku atbildībā esošo grāvju aizsprostotās caurtekas vai caurteku aizsalumi, kas apdraud ne vien konkrēto māju, bet rada draudus arī kaimiņu mājām. Tādēļ privātmāju īpašnieki tiek aicināti apsekot sava īpašuma tuvumā esošos grāvjus un pārbaudīt, vai caurtekas ir atbrīvotas.

 

Uzņēmums aicina iedzīvotājus apsekot savā atbildībā esošos grāvjus, īpašu uzmanību pievēršot caurteku galu atbrīvošanai, tie, iespējams, ir aizstumti ar sniegu, sakrājušies pilni ar pērno zāli, lapām, āboliem vai citiem atkritumiem. Ja iedzīvotāji paši netiek galā ar grāvju attīrīšanas darbiem, neatteiksim palīdzību. P/i „Komunālā pārvalde” kontakttālrunis: 63624269

 

P/i „Komunālā pārvalde” informē, ka šobrīd ir apsekoti visi grāvji un būtiskākās problēmas konstatētas šādās ielās: Sabiles ielā, Muitas ielā, Stacijas-Ausekļa ielas krustojumā, Rūpniecības ielā un Sārnates ielā. Minētajās ielās grāvju pārplūšanu veicinājis lielais atkritumu daudzums un aizsalumi, kas radušies šo atkritumu dēļ, tādējādi aizsprostojot caurteku galus un bloķējot ūdens novadi. Šobrīd speciālisti turpina darbu -  tiek tīrīti gan maģistrālie grāvji un atbrīvotas to caurtekas, gan arī tiek sniegta palīdzība privātmāju iedzīvotājiem, nodrošinot normālu ūdens novadi un sakārtojot privāto dzīvojamo māju rajonu grāvjus.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: