Ventspils Tūrisma informācijas centra speciālisti piedalījās izstādē „Balttour 2014” un prezentēja jaunu produktu – virtuālās spēles, kas apmeklētāju vidū ieguva nosaukumu “Ventu spēles”.

Virtuālās spēles – „Ceļo pa Ventspili!”, „Mazbānītis”, „Ventspils dārgumi” un „Atklāj Ventspili!” par labām atzina visu vecumu apmeklētāji. Patiecoties tām, izstādes laikā 148 dalībnieki kļuva par Ventspils virtuālās vēstniecības www.visitventspils.com un Ventu bankas klientiem. Viņi kopā nopelnīja 53 000 ventu.

 

Jāatzīmē, kavirtuālās vēstniecības mājas lapā www.visitventspils.com šobrīd reģistrējušies gandrīz miljons cilvēku visā pasaulē un, veicot piedāvātos uzdevumus, nopelnījuši ap 32 miljoniem ventu. 28% vēstniecības klientu ir no Latvijas, bet pārējie 72% no citām valstīm.

 

Viens no pirmajiem Ventu spēles izspēlēja arī Saeimas deputāts, kādreizējais Ventspils Augstskolas rektors Jānis Vucāns. Viņš izteica gandarījumu un lepnumu par to, ka unikālo produktu – virtuālās spēles tūrisma mājas lapai radījis pašmāju uzņēmums – Kurzemes Democentrs, kura darbinieki absolvējuši Ventspils Augstskolu.

 

Sajūsmu par oriģinālo tūristu piesaistes veidu izteica arī Aleksandrs Jeļisejevs (Александр Елисеев) "Russian Travel Guide TV" attīstības direktors no Krievijas. Viņš izstādē nopelnīja savus pirmos ventus un izteica vēlmi jau rudenī organizēt Ventspilī tūrisma forumu. Foruma mērķis būtu popularizēt Ventspili un reģionu Krievijas tirgū. Tā rīkošanā ir ieinteresēta arī Latvijas Tūrisma attīstības valsts aģentūra un Krievijas Tūrindustrijas savienības Baltijas nodaļa.

 

Izstādes apmeklētāji ar lielu interesi iesaistījās arī citās ventspilnieku sarūpētajās izklaidēs. Viņi meklēja planētu „Ventspils” Jaunrades nama sarūpētajā teleskopā, ietērpās Ventspils muzeja piedāvātajos senatnīgajos tērpos un vizinājās Piedzīvojumu parka elektromašīnā.

 

Ventspils apmeklētāju ērtībai arī šogad ir izdots Ventspils buklets un karte. Buklets izdots deviņās valodās, bet karte - četrās. Tūrisma sezonā pieejams būs arī tūrisma buklets bērniem un jauniešiem piecās valodās, kartes „Ventspils – puķu un strūklaku galvaspilsēta”, pastaigu karte „Govju parāde” un veloceliņu karte. Par jaunumiem ventspilnieki potenciālos pilsētas apmeklētājus trīs reizes gadā informēs ar tūrisma avīzes palīdzību. To savās pasta kastītēs saņems Latvijas, Lietuvas un Igaunijas iedzīvotāji.

 

Šogad starptautisko tūrisma izstādi „Balttour 2014” apmeklēja vairāk kā 27 000 cilvēku, kas ir par 15% vairāk nekā pērn.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: