Sākot ar nakti uz ceturtdienu, 7. martu, Latvijā atgriezīsies sals un tā laikā vietām gaisa temperatūra pazemināsies līdz mīnus 17 grādiem.

Naktī zemākā gaisa temperatūra gaidāma mīnus 9 grādi, bet pārsvarā Latvijā būs no mīnus 4 līdz mīnus 9 grādiem, vien jūras piekrastē būs nedaudz siltāks, bet dienas laikā gaisa temperatūra lielākoties būs no mīnus 4 līdz plus 1 grādam, informēja Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra sinoptiķi.

Naktī uz piektdienu un arī turpmākajās naktīs līdz pat nākamās nedēļas sākumam kļūs vēl aukstāks un gaisa temperatūra pazemināsies līdz mīnus 9, mīnus 14 grādiem. Vidzemes augstienē un Latvijas Ziemeļu rajonos gaisa temperatūra pazemināsies līdz mīnus 16, mīnus 17 grādiem.

Savukārt dienā gaisa temperatūra būs gaidāma no mīnus 2 līdz mīnus 7 grādiem. Vien jūras piekrastē būs nedaudz siltāk.

Šajā laikā lielākoties iztiks bez nokrišņiem, tādējādi sniega segas biezums nepieaugs.

Jau ziņots, ka laika vērotājs Vilis Bukšs prognozēja, ka šogad marts solās būs aukstāks nekā citus gadus, tādējādi mēneša sākumā un beigās var tikt sagaidīti ziemai atbilstoši laika apstākļi.

Bukšs vēstīja, ka mēneša pirmajā pusē un laikā līdz Ģertrūdei, 17. martam, pārsvarā naktīs būs sals, kas diennakts tumšākajā laikā var sasniegt mīnus 15, mīnus 18 grādus, bet saulainās dienās sals mazināsies un gaidāms atkusnis.

Siltāks laiks tiek prognozēts pēc 20. marta, un laikā pirms Lieldienām sals atkāpsies. Šajā laikā biežāk nokrišņi būs lietus veidā un saulainās pēcpusdienās gaisa temperatūra pakāpsies līdz plus 8, plus 10 grādu robežai. Tad arī sāksies strauja sniega kušana un ledus iešana upēs. Paredzama arī masveida pirmo gājputnu atgriešanās. Lieldienās laika apstākļi atkal mainīsies, un aprīļa sākums var būt vēss.

LETA

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: