Par godu basketbolam Ventspilī un U-16 Eiropas basketbola čempionātam sestdien, 14. jūlijā, atklāta figurālā puķu skulptūra „Basketbola bumba”.

Apskati foto šeit un šeit!

Atklāšanas pasākumā piedalījās Ventspils pilsētas domes priekšsēdētājs un basketbola kluba „Ventspils” prezidents Aivars Lembergs, Latvijas basketbola savienības prezidents Valdis Voins un Ventspils basketbolisti. Klātesošajiem bija iespēja vērot basketbola kluba „Ventspils” karsējmeiteņu priekšnesumu un basketbola frīstaila paraugdemonstrējumus.

Ideja par jaunas figurālās puķu skulptūras veidošanu dzima sadarbībā ar basketbola klubu „Ventspils”, bet puķu skulptūras dizainu - grozā krītošu basketbola bumbu – tehniski izstrādāja SIA “AWA”. Ziedu skulptūras veidošanas darbu veica Ventspils pilsētas pašvaldības SIA „Ventspils labiekārtošanas kombināts” darbinieki.

Pirms Līgo svētkiem SIA „Normunds un partneri” sāka darbu pie skulptūras karkasa izgatavošanas. Karkass veidots no metāla konstrukcijām un tajā izmantots ap 1,5 tonnas metāla. Basketbola bumbas kopējais augstums ir 4,5 metri, bet diametrs - 4 metri. Kā stāsta pašvaldības iestādes „Komunālā pārvalde” galvenā dārzniece Zaiga Brunava, ziedu skulptūras karkasu aizpildīs ar 7 kubikmetriem augsnes un tajā ziedēs 2500 vasaras puķes - 2000 samtenes un 500 irasīnes. „Basketbola bumba” aprīkota ar automātisko laistīšanas sistēmu.

Šī ir jau septītā puķu skulptūra Ventspils pilsētā, kura piepulcējas pārējām – Pīļu ģimenei, Zemūdens pasaulei, Bobslejistiem, Mārītēm, Zaķu ģimenei un Puķu govij. Visi ventspilnieki un pilsētas viesi ir aicināti apskatīt skulptūru automašīnu stāvlaukumā pie centrālās ieejas Olimpiskajā centrā „Ventspils”.

Atgādinām, ka no 19. līdz 25. jūlijam Ventspils Olimpiskais centrs „Ventspils” pirmo reizi uzņems Eiropas U16 čempionātu basketbolā kadetiem 8 komandām (Latvija, Ukraina, Krievija, Horvātija, Anglija, Itālija, Turcija, Spānija). Sacensības vienlaikus rīkos divas valstis – Latvija un Lietuva. Grupu turnīrs notiks Ventspilī un Paņevežā, savukārt “play-off” cīņas un spēles par 13. - 16. vietu risināsies Viļņā. Ventspilī tiks izspēlēta 21 spēle.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: