Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta ugunsdzēsēji glābēji šogad 335 reizes steigušies palīgā nelaimē nonākušiem dzīvniekiem. Kā liecina VUGD statistika, palīdzība ir nepieciešama gan laukos, gan pilsētās mītošajiem dzīvniekiem.

No 335 dzīvnieku glābšanas gadījumiem 159 bijuši Rīgā, 66 - citās republikas pilsētās, bet 110 – novados. Šajā laika periodā visvairāk negadījumu notiek tieši ar jaunajiem putnēniem. Protams, ka visa gada garumā netrūkst nelaimes gadījumu, kuros iesaistīti suņi vai kaķi.

 

Karstajā laikā gadās tā, ka saimnieki atstāj logu vasaras vēdināšanas režīmā, bet viņu četrkājainas mīlulis, mēģinot izspraukties laukā, iesprūst. Tāds gadījums brīvdienās bijis arī Jūrmalā, Dāliju ielā, kur sunim bija iesprūdusi ķepa loga rāmī. VUGD dzīvnieku īpašniekus aicina izvērtēt, vai gadījumā, ja mājās ir dzīvnieks, atstājot pusvirus atvērtu logu, ar četrkājaino draugu nevar notikt nelaime.

 

Kļūstot siltākam laikam, ir bijuši gadījumi, kad mājās ielien čūskas. Šajās situācijās gan reizēm grūti pateikt, kas īsti glābjams – pārbiedētos cilvēkus vai iemaldījušos rāpuļus. Satrauktu cilvēku zvanu glābēji saņēma 8. jūlijā īsi pēc pusnakts no Valkas novada Ērģemes pagasta, ka mājās atrodas čūska. Kad ieradās glābēji, tā jau bija pamanījusies aizlīst aiz skapja. Zalktis tika noķerts, un ugunsdzēsēji glābēji to palaida mežā.

 

Iepriekšējā dienā līdzīgs gadījums bija arī Engures novada Ezermuižā, kur apmēram 1 m garš zalktis pārbiedēja kādas mājas iedzīvotājus. Arī šis zalktis tika notverts un nogādāts mežā.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: