Laikraksta «Ventas Balss» piektdienas numura ziņas, skandāli, intervijas un viedokļi.

1.lpp.

Meklēja ģenerāļa Kureļa arhīvu

Ventspils novada Stiklos notikusī ekspedīcija beigusies bez sensācijas – brīvības cīnītājas Kureļa grupas arhīvu atrast tomēr nav izdevies.

ASV šomēnes iecienījušas Ventspili

ASV vēstniecības Latvijā Kultūras atašejs Kerija Spindlere-Ranta iepazīšanās vizītes laikā Ventspils Augstskolas studentiem stāstīja par optimisma nozīmi veiksmīgas karjeras veidošanā un studiju iespējām aiz okeāna. Jau pēc pāris nedēļām mūsu pilsētu apmeklēs arī ASV vēstniece Džūdita Gārbere.

2.lpp. Viedoklis “Saulesdūriens”, laikraksta “Ventas Balss” galvenā redaktore Gundega Mertena.

«Kādas zināšanas būs nepieciešamas katra cilvēka garajā dzīvē, rādīs pati dzīve. Taču ir zināšanas un prasmes, kuras nevienam nenāktu par skādi, ja tās glabātos iemaņu un pieredzes glabātuvē katram gadījumam. »

3.lpp.

Dīķu ielā jāpārkāpj noteikumi

Nesen rekonstruētajā Dīķu ielā ir iezīmēta josla gājējiem. Tomēr autovadītājiem tas rada neērtības, un viņiem nākas pārkāpt noteikumus.

Profesors Sīlis izdod monogrāfiju

Ventspils Augstskolā nosvinēti filoloģijas doktora augstskolas mācībspēka Jāņa Sīļa monogrāfijas Latviešu valoda kā avotvaloda un mērķvaloda valodu kontaktos un virtuālajā saziņā svētki.

4.lpp. Veselība. Palīdzi pats sev un citiem!

Tuvojas vasara – burvīgais laiks, kad siltums, saules gaisma un tās rotaļas koku lapotnē un ūdens klajā neļauj sēdēt istabā, bet gan vilina ārā. Diemžēl aktivitātes bieži vien saistītas ar dažādu traumu risku. Tāpēc jābūt gataviem atbilstoši rīkoties. 

Palīdzība smagu traumu gadījumos

Nonākot avārijas vietā pirmajam, svarīgi ir nevis mesties pa galvu un kaklu palīgā, bet gan saskatīt, kas noticis, izvērtēt, kādas briesmas draud, un rīkoties atbilstoši situācijai. Palīdzību sniedz noteiktā secībā.

5.lpp.- 6.lpp. TV Programma

7.lpp. Intervija. Mani mērķi saistīti vienīgi ar pilsētas izaugsmi

Sākoties gada aktīvākajam darba periodam, kā katru gadu, Ventas Balss uz sarunu aicinājusi Ventspils mēru Aivaru Lembergu. 

8.lpp. Sports. Pirmais šīs sezonas Kurzemes derbijs

Šīs nedēļas nogalē Latvijas futbola Virslīgas čempionāta ietvaros pirmo reizi šosezon savā starpā šķēpus krustos abas labākās Kurzemes komandas – FK Ventspils un Liepājas Metalurgs. Ventspilnieku galvenais treneris Jurģis Pučinskis šajā derbijā sola cīnīties tikai un vienīgi par uzvaru.

Virves vilcēji domā par Olimpiādi

Ventspilī noticis Starptautiskās Virves vilkšanas federācijas seminārs Austrumeiropas valstīm, kurā tika spriests par šī sporta veida perspektīvu un tā iespējām atgriezties olimpisko sporta veidu apritē.

Biznesa inkubatora kauss tiek «pensionāriem»

Par Biznesa inkubatora ceļojošā kausa ieguvējiem kļuvusi komanda Kur ir mana pensija?, kas līdz ar to arī tikusi pie ekskluzīvas iespējas, aizvadīt treniņu kopā ar FK Ventspils profiem.

9.lpp. Otrā jaunība. Arī 80 gadu vecumā nerimstas

Dzīvesveids un dzīves vērtību kultivēšana it katra cilvēka un katras ģimenes izvēles jautājums. Lobkovu pāris savā ilgajā laulības dzīvē nav tikuši ne pie mašīnas, ne pie lieliem īpašumiem. Viņu bagātība – uz pieticīga divistabu dzīvokļa sienām, grāmatu plauktos un albumos. Pēc aiziešanas pensijā Lobkovi apceļojuši pusi pasaules.

Uz bibliotēku iet klausīties romānus

Viena no vecuma problēmām, kas var būtiski iespaidot dzīves kvalitāti, ir redzes pasliktināšanās. Daudzi cilvēki sirmā vecumā spiesti atteikties pavisam no iemīļotās nodarbes – grāmatu lasīšanas – vai arī būtiski samazināt tam atvēlēto laiku. Un ne visi zina, ka palīdzību tādā gadījumā var sniegt Latvijas Neredzīgo bibliotēka.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: