Šodien "Pafbet" Latvijas-Igaunijas Basketbola līgas (LIBL) regulārajā čempionātā pirmspēdējo spēli aizvadīs "Ventspils", izbraukumā tiekoties ar Nikolaja Mazura trenēto "Tartu Universitāte"/"Maks & Moorits".

Mača sākums paredzēts plkst.19., un tiešraidē to pārraidīs portāls "Delfi.ee".

Ventspilnieki pēc zaudējuma latviešu pārstāvētajai Tallinas "Kalev"/"Cramo" (55:81) ir izcīnījuši trīs uzvaras. Vispirms tika pārspēta Raplas "Avis Utilitas" vienība (91:81), pēc tam "Ventspils" tika pie panākuma pār "Liepāju" (94:71), bet pēdējā aizvadītajā mačā sagrāva Tallinas "Kalev", uzvarot ar 93:54.

Savukārt Tartu komanda spēlējusi ar tādām pašām sekmēm, izcīnot trīs uzvaras pēdējās četrās spēlēs. Pēc zaudējuma "TalTech"/"Optibet" vienībai Tartu basketbolisti pārspēja "Liepāju" ar 78:71, sagādāja līdervienībai "VEF Rīga" zaudējumu, uzvarot ar 93:86, bet pēdējā aizvadītajā spēlē ar 75:61 guva panākumu pār "Valmiera Glass"/"Vidzemes Augstskola".

"Ventspils" ar izcīnītu 21 uzvaru 24 aizvadītās spēlēs turnīra tabulā ieņem otro vietu, kamēr Tartu komanda ar bilanci 11-14 atrodas astotajā pozīcijā.

LIBL pamatturnīrā komandas aizvadīs divu apļu turnīru. Astoņas labākās piedalīsies ceturtdaļfināla sērijās, uzvarētājus noskaidrojot divu spēļu summā. LIBL čempionus paredzēts noskaidrot finālčetrinieka turnīrā, kas notiks 9. un 10.aprīlī "Arēnā Rīga". Savukārt sezonu noslēgs Latvijas un Igaunijas čempionātu izslēgšanas spēles.

Jau tagad ir skaidrs, ka "VEF Rīga" un "Ventspils" garantējušas vietu pusfinālā, bet ceturtdaļfināla sērijās līdz trim uzvarām spēlēs "Ogre" pret "Liepāju" un "Valmiera Glass"/"Vidzemes Augstskola" pret "Latvijas Universitāti".

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: