Pavasaris ir piemērots laiks, lai plānotu un organizētu sava īpašuma sakārtošanas jautājumus, tajā skaitā pieslēgšanu pilsētas ūdensapgādes un kanalizācijas tīkliem. Pašvaldības SIA “ŪDEKA” aicina iedzīvotājus pieslēgt savu īpašumu centralizētajiem ūdensapgādes un kanalizācijas tīkliem.

Pieslēguma izveidei ir nepieciešams vienreizējs finansiāls ieguldījums, taču turpmāk nebūs jāuztraucas par notekūdeņu savākšanas un novadīšanas jautājumiem, jo par to atbilstoši prasībām parūpēsies PSIA “ŪDEKA”. Savukārt dzeramais ūdens Ventspilī tiek iegūts no pazemes urbumiem, tas ir dabiski attīrīts Dzeramā ūdens atdzelžošanas stacijā, kā arī regulāri laboratoriski pārbaudīts.

Ventspilī ir ieviesti labvēlīgi nosacījumi, lai atvieglotu pieslēgšanās procesu:

  •  Sadarbībā ar Ventspils pilsētas pašvaldību ir rasta iespēja tehnisko dokumentāciju sagatavot vienkāršoti     un operatīvi, turklāt bez maksas;

  •  Iespēja pieslēguma izbūves darbu izmaksas segt pa daļām.

Pašlaik visu informāciju par pieslēgumiem var noskaidrot, sazinoties telefoniski vai elektroniski ar pašvaldības SIA “ŪDEKA” Tehniskās daļas speciālistiem – tālrunis 63607286, e-pasts: udeka@ventspils.lv. Nepieciešamo dokumentu aprite šobrīd tiek organizēta elektroniski, kā arī, ja nepieciešams, dokumentus var iesniegt, ievietojot speciālajā klientiem paredzētajā pastkastītē Talsu ielā 65.

Par Ventspils ūdens kvalitāti

Ventspils centralizētās sistēmas ūdens tiek iegūts no 11 pazemes urbumiem, kas atrodas 14 km attālumā no pilsētas. Pēc tam ūdens nonāk Dzeramā ūdens atdzelžošanas stacijā, kur tas tiek dabiski attīrīts. Dzeramā ūdens atdzelžošanas stacijas ekspreslaboratorijā katru dienu tiek veikta dzeramā ūdens tehnoloģiskā procesa kontroles rādītāju pārbaude, bet paplašināta testēšana  - vienu reizi nedēļā. Piektdienās ūdens analīžu rezultāti tiek publicēti uzņēmuma mājaslapā www.udeka.lvkur ikviens var iepazīties ar to rezultātiem. Lai veselībai drošais un tīrais Ventspils centralizētās sistēmas ūdens nezaudētu savas labās īpašības starpposmā no PSIA “ŪDEKA” atbildības robežas līdz iedzīvotāja ūdens krānam, aicinām arī regulāri uzraudzīt un rūpēties par mājas iekšējiem ūdenssaimniecības tīkliem.

Lasi vēl

Komentāri (5)

  • -3
    (ට ̥̆ ට) 24.03.2021, 14:29:23

    Jautājums Siltumam, kā ir ar Dūmgāzu kondensātoriem, Pārventas katlumājā arī tas ir uzlikts un darbojas?

  • 0
    VSiltums 25.03.2021, 14:12:53

    Dūmgāzu kondensators Pārventas katlu mājā - Talsu ielā 69 tika uzstādīts pirms diviem gadiem. 2020. gadā tas darbojies ar 14,5 % efektivitāti, ieekonomējot vairāk nekā 14 200 m3 šķeldas.

  • -2
    Marta P 26.03.2021, 14:53:38

    Tas dod arī kurināmā ekonomiju!? Es domāju, ka tikai tīrākai videi..

  • 0
    Kriska 24.03.2021, 17:32:53

    Ūdeka piemirsa ielikt vēl vienu nodaļu - Ūdens cena

  • 0
    Pašvaldības SIA "ŪDEKA" 25.03.2021, 13:28:33

    Labdien,
    Informācija par pilsētas ūdenssaimniecības pakalpojumu cenām pieejamama mūsu mājaslapā www.udeka.lv. Vēlamies atzīmēt, ka Ventspils ūdenssaimniecības pakalpojumu tarifs ir 1,84 eiro/m3 (bez PVN) un tas nemainīgi ir viens no zemākajiem valstī.

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: