Ventspils muzejs papildinājis savus krājumus ar interesantu atradumu – akmens cirvi, kas attiecināms uz akmens laikmeta beigām - bronzas laikmetu.

Lai gan cirvis saglabājies fragmentāri, tas sniedz būtisku informāciju par Ventspils novada apdzīvotību aizvēstures senākajos posmos. Iespējams, šis atradums liecina par apmetnes pastāvēšanu atraduma vietā vai arī tas ziedots senā laukā, izlūdzoties no pārdabiskajiem spēkiem labu ražu.

Cirvi Ventspils novada Ugāles pagasta Ameļciema laukos, arot lauku, atradis dāņu fermeris Erlings Vangs Matiasens, kurš saimnieko Ameļciema Vecsinepēs. Muzeju par atradumu informēja un nozīmīgajai senlietai muzejā nonākt palīdzēja māksliniece Laimdota Junkara.

Izmantojot iespēju, Ventspils muzejs izsaka pateicību gan atradējam, gan arī Laimdotai Junkarai par apzinīgu attieksmi pret vēstures liecībām.

Lasi vēl

Komentāri (2)

  • 0
    Vigil 13.10.2017, 10:02:33

    Labais.

  • 0
    Nif nifs 13.10.2017, 22:58:35

    Labi, šitam akmeņgabalam vēl kaut kādas kantes var saskatīt, lai spriestu ka tas cilvēka roku apstrādāts. Bet tas, ko nosauca par Lingbi cirvi vai kāviņutur sauca, tas gan pēc izskata bij tāds, ka nesaprotu, ko tie vēsturnieki tur saskatījuši parastā kaula gabalā....izskatījās, ka uzdeva vēlamo par esošo.

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: