No šī gada 26. līdz 29. oktobrim Ventspils Augstskolas rektors Kārlis Krēsliņš piedalīsies Latvijas Investīciju un attīstības aģentūras (LIAA) organizētajā izglītības nozares profesionāļu tirdzniecības misijā Šanhajā un Ningbo, Ķīnas Tautas Republikā (ĶTR).

Misijas sastāvā uz ĶTR dosies pārstāvji no Ventspils Augstskolas, Biznesa augstskolas “Turība” un Biznesa, mākslas un tehnoloģiju augstskolas “RISEBA”, kā arī “Linearis Translations” valdes loceklis Voldemārs Brēdiķis un LIAA Ķīnas pārstāvniecības Šanhajā un Ningbo vadītājs Kaspars Rožkalns.

Tirdzniecības misijas ietvaros Ventspils Augstskolas rektors tiksies ar dažādu Šanhajas un Ningbo izglītības uzņēmumu un iestāžu pārstāvjiem, pārrunājot iespējamu sadarbības izveidi un piedalīsies izglītības izstādē “China Education Expo – Shanghai 2017”, kas tiek organizēta katru gadu un kopumā līdz šim ir piesaistījusi vairāk nekā 600 izglītības iestādes no aptuveni 40 valstīm.

Ventspils Augstskolai jau šobrīd ir izveidota sadarbība ar Ningbo Universitāti un Džiedžang Vanli Universitāti Ķīnā. Ventspils Augstskolas vizītes mērķis ir nostiprināt jau esošās sadarbības saites un piesaistīt jaunus partnerus, ar kuru palīdzību iekļūt un nostiprināties vienā no lielākajiem studentu piesaistes punktiem pasaulē. Paplašinoties kursu piedāvājuma klāstam, no šī gada Ventspils Augstskolā pasniedzējas Lingas Panas vadībā studentiem un Ventspils skolēniem ir iespējams apgūt ķīniešu valodas pamatus, kā arī Ķīnas kultūru, tradīcijas un sabiedrību.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: