Starptautiskās ūdens dienas ietvaros 4. vidusskolā tika atklāta galda spēle “Lāsītes ceļojums”, kuru ar Ventspils pašvaldības iestādes “Ūdeka” (Ūdeka) atbalstu radījušas skolas audzēknes Amanda Cine, Kristiāna Freiberga un Gerda Samorukova.

Atklāšanas svētkos galda spēli izmēģināja 5.b klases skolēni, kuri projekta nedēļas ietvaros izgatavoja kalendāru par ūdeni, tādēļ tiek uzskatīti par pamatskolas ūdens ekspertiem.

Ūdekas pārstāvji izteica lielu pateicību spēles izveidotājām un skolotājai Ingūnai Bērzniecei ne tikai par interesanto ideju, bet arī par lielo aktivitāti apmeklējot ekskursijas Ūdekā. Viens spēles “Lāsītes piedzīvojumi” eksemplārs ir nonācis arī Ūdekas rokās, kas palīdzēs bērniem ekskursiju laikā iemācīt un pastāstīt par ūdeni Ventspilī un tā sarežģīto nonākšanas procesu iedzīvotāju mājokļos.

pastāstīja spēles autores Amanda un Kristiāna, galda spēles ideja tapa jau pagājušajā gadā, kad vienā no klases nodarbībām bija nepieciešams izgatavot spēli vai prezentāciju par ūdeni. Meitenēm radās ideja veidot spēli, kas ir līdzīga jau populārajai galda spēlei “Cirks”. Lai to padarītu interesantāku, 4. vidusskolas audzēknes meklēja un apkopoja dažādus faktus gan par ūdeni, gan Ūdeku. “Lāsītes piedzīvojumi” 4. vidusskolā spēlē jau divus gadus dažādās vecuma grupās, kā rezultātā meitenes nolēmušas spēli veltīt mazākiem bērniem, kuri vēl nezina ūdens nozīmi cilvēka ikdienā. Spēles dibinātājas pamanījušas, ka mazākiem bērniem tā ļoti patīk, jo tādā veidā var noskaidrot daudz kā jauna. Spēles laikā dalībniekiem ir iespēja tikt pie dažādām kartiņām - gan jautājumu, gan faktu kartiņām, kurās ir kāds interesants fakts par ūdeni vai Ūdeku.

4. vidusskolas direktore Dagnija Gromova par spēli pauda lielu prieku, jo tā veicina zināšanu iegūšanu un atkārtošanu, kas ir svarīga mācīšanās metode. Turklāt svarīgi, ka vecākie skolas audzēkņi gatavo spēles mazākiem skolēniem, kā rezultātā ne tikai palīdz izglītot mazākos, bet arī paši iegūst jaunas zināšanas.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: