Ņemot vērā Konkurences padomes ieteikumus un Sabiedriskā pakalpojumu regulatora norādījumus, pašvaldības SIA „ŪDEKA” pieņēmusi lēmumu no 2012. gada 1. augusta uz laiku pārtraukt sniegt ūdens skaitītāju pārbaudes pakalpojumus daudzdzīvokļu māju iedzīvotājiem.

„Lēmumu daudzdzīvokļu mājām pagaidām ūdens skaitītāju verifikācijas pakalpojumus nepiedāvāt pieņēmām nesakārtotās Latvijas likumdošanas dēļ,” skaidro ŪDEKAS valdes priekšsēdētājs Edgars Daugelis. Spēkā esošais dzīvojamo māju pārvaldīšanas likums nosaka, ka norēķināšanās ar ūdensapgādes pakalpojumu sniedzēju ir pēc ievadskaitītājiem, kas uzstādīti uz ēku ievadiem, tai pašā laikā Ventspilī iedzīvotāji norēķinās pa tiešo ar ŪDEKU pēc dzīvokļos uzstādītajiem skaitītāju rādījumiem. Tādējādi rodas atšķirība starp kopējo iedzīvotāju deklarēto ūdens patēriņu no uz daudzdzīvokļu mājas ievada uzstādītā skaitītāja rādījuma, tādējādi radot zaudējumus uzņēmumam.

 

ŪDEKA jau vairākkārtīgi vērsusies gan Latvijas Ūdensapgādes un kanalizācijas uzņēmumu asociācijā, gan Vides aizsardzības un reģionālas attīstības ministrijā, gan citās atbildīgajās institūcijās ar aicinājumu sakārtot atbilstošo likumdošanu. Neskatoties uz to, līdz šim valstī joprojām nav stingri definētas ūdenssaimniecības uzņēmumu un klientu atbildības robežas. Katrā pilsētā ir sava pieeja norēķinu kārtībai. Lai jau šobrīd samazinātu uzņēmumam radītos zaudējumus, ŪDEKA vērsīsies pie ēku apsaimniekotājiem, lai aicinātu viņus iesaistīties kopējā cīņā ar nemaksātājiem.

 

Šobrīd ŪDEKA ir noslēgusi sadarbības līguma ar SIA „ DIVIONS” par ūdens patēriņa skaitītāju verifikācijas pakalpojumus sniegšanu, tomēr tas neliedz iespēju sadarboties arī ar citām komercsabiedrībām. Noslēgtais līgums paredz, ka arī turpmāk, ievērojot Eiropas Savienības direktīvu prasības, tiks uzstādīti ūdens patēriņa skaitītāji ar augstāku mērījumu precizitāti.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: