Pašvaldības SIA ŪDEKA ir sākusi vērienīgu darbu, lai ar mūsdienīgākajām metodēm veiktu nosēdušos aku līmeņošanu un nostiprināšanu uz ielas braucamās daļas.

Kopš pašvaldības SIA ŪDEKA un p/i Komunālā pārvalde realizē ūdenssaimniecības attīstības un ielu infrastruktūras attīstības projektus, Ventspils ielas kļuvušas daudz sakoptākas. Kaut pilsēta gadu no gada kļūst arvien skaistāka, problēmas gan šoferīšiem, gan atbildīgajiem speciālistiem sagādā aku sēšanās ielu braucamajā daļā. Apsekojot pilsētas ielas, konstatēts, ka vairāk nekā 300 akām nepieciešams veikt līmeņošanas un nostiprināšanas darbus.

Ar aku sēšanos nākas saskarties ne tikai Ventspilī un Latvijā, bet arī daudzviet ārvalstīs. Lai rastu labāko risinājumu problēmas novēršanai, ŪDEKA kopā ar Komunālo pārvaldi vērsusies pēc padoma gan pie Somijas, gan Nīderlandes speciālistiem. «Līdz šim ŪDEKA akas līmeņoja, pielietojot grants vai sausā betona maisījuma piebēršanu zem aku rāmjiem. Taču, kā rādīja laiks, tā bija tāda bedrīšu lāpīšana uz ceļiem,» stāsta ŪDEKAS valdes priekšsēdētājs Edgars Daugelis.

Kopš šā gada vasaras sākuma atbilstoši sastādītajam defektu novēršanas laika grafikam ŪDEKA sākusi pielietot jaunu metodi, iebetonējot aku gredzenus speciāli izgatavotās veidnēs, pielietojot armētu betonu, tādējādi palielinot atbalsta laukumu. Šo metodi atzinīgi novērtē arī ārvalstu speciālisti, ar kuriem konsultējušies ŪDEKAS pārstāvji.

Pirms kāda laika Ventspilī bija ieradies firmas Uponor pārstāvis Tēmu Salminens, kurš tikās gan ar ŪDEKAS un Komunālās pārvaldes, gan ar būvniecības firmu speciālistiem. Viņš skaidro, ka, mainoties materiāliem, no kā tiek ražotas caurules, jādomā arī par akas iebūves tehnoloģiju maiņu. Savā prezentācijā Salminens atklāja, kādas metodes un materiāli tiek izmantoti Somijā, un izteica arī savus komentārus par Ventspils situāciju un tās metodēm nosēdušos aku pacelšanā un nostiprināšanā. Ņemot vērā šos ieteikumus, ŪDEKAS speciālisti izstrādājuši arī jaunas vadlīnijas būvniekiem aku iebūves tehnoloģijai jaunizbūvējamajās pilsētas ielās.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: