Laikraksta “Ventas Balss” ceturtdienas numura ziņas, skandāli, intervijas un viedokļi.

Mūziku var skandēt bez maksas

Šogad pirms Līgo svētkiem saimniecēm ne tikai jāsasien sieru un saimniekiem jādara alus, bet arī abiem kopā jātiek skaidrībā par mūzikas atskaņošanu Jāņu svinībās. Arī skolu izlaidumu rīkotājiem mūzikas atskaņošana un licences pirkšana šogad ir gana aktuāls jautājums.

Ceļmalā atrod mirušu zīdaini

Pie Ventspils robežas ceļmalā atrasts miris jaundzimušais. Diemžēl puisīša māte izvēlējās iet pa noziedzības ceļu, nevis, piemēram, ielikt mazuli glābējsilītē.

 

2.lpp. Viedoklis: „Speciālisti”, laikraksta “Ventas Balss” galvenā redaktore Gundega Mertena.

«Kad piedzimām, nemācējām pat staigāt, nemaz nerunājot par prasmi runāt, mazgāt traukus, rakstīt diplomdarbus, braukt ar mašīnu un visām citām prasmēm, ko katrs dzīves laikā esam apguvuši. Kad paaugāmies, mūs interesēja gandrīz viss, ļoti īsā laikā apgūstot gana daudz jauna. Kļūstot pieaugušiem, esam kļuvuši par speciālistiem katrs savā jomā, ļoti daudz kā dzīvē vajadzīgā nezinām, neprotam arī to, kas reiz interesēja.»

 

3.lpp.

Darbi apturēti piecu stabu dēļ

AS Sadales tīkls vainas dēļ Rūjienas ielas iedzīvotāji jau trešo mēnesi nevar ar saviem auto piekļūt pie mājām, atvest malku, savukārt pilsētas uzņēmumi un būvnieki nevar pabeigt tur iesāktos darbus. Ieilgušais remonts un izraktā iela aptumšo piecu privātmāju iedzīvotājiem gaidāmos Jāņus.

 

4.lpp.

Rīta rasa pret dzīves grūtumu

Īpašajā saulstāvju laikā var veldzēties rasā, un kādam saulgriežos savāktie ūdens pilieni palīdz visu gadu.

Deja bez smaida ir auksta

«Lai dejotu, nav jāgaida ne saulgrieži, ne arī kādi citi svētki. Dejot var jebkur, jebkurā vecumā, un arī tā saucamie dejotnepratēji var dejot, jo dejai piemīt īpaša enerģija,» uzskata Ineta Judzika.

 

5.lpp. Stila lapa. Vainags kā bize

Jāņos vainags ir gan sievu, gan meitu rota. Ne velti tautasdziesmās teikts, ka Līgo naktī grūti atšķirt, kura ir precēta sieva, kura – vēl meita, jo arī sievas greznojas nevis ar aubēm vai lakatiem, bet liek galvā ziedu vainagus.

Tērps Saules godam

Ventspilniecei Zanei Boitmanei-Priedēnai tapis īpašs tērps. Lai arī tas darināts vedējmātes lomai, šobrīd Zane to aizvien papildina un tur kā savu sakrālo goda tērpu. Saulgrieži ir viena no reizēm gadā, kad Zane izceļ to no skapja.

 

6.lpp. Sports. Martužans ielaužas labāko trijniekā

Smiltenē notika trešais Siltums Jums Latvijas spēkavīru čempionāta posms, kas īpaši patīkamā atmiņā paliks ugālniekam Oskaram Martužanam. Viņš pēdējā vingrinājumā tika galā ar pieciem Atlanta akmeņiem, kas viņam arī ļāva pirmo reizi kāpt uz goda pjedestāla.

Gaisa spilvens – vieta ekstrēmiem treniņiem

Jau otro gadu Ventspils Piedzīvojumu parkā ir pieejams Airbag jeb gaisa spilvens, ko savos treniņos var izmantot ekstrēmo sporta veidu piekritēji, kā arī visi pārējie interesenti.

Kalnu riteņbraucēji spēkojās Cēsīs

Velkoņa riteņbraucēji izcīnījuši augsto sesto vietu SEB MTB kalnu velomaratona trešā posma sacensībās, kurās Tautas klasē startēja vairāk nekā 140 komandu.

 

7.lpp. Intervija. Nelaužos durvīs, ja mani nesaprot

Sarunas laikā ILVA BUNTIKA vairākkārt ar sev raksturīgo žestu atmet garos tumšos matus un atbrīvoti iesmejas. Lai par ko arī runātu, teiktais izmet loku un, vienalga, atgriežas pie viņas darāmā darba. Ilva ir muzeja pedagoģe. Taču daži viņu zina arī kā vienu no kādreizējās reklāmas aģentūras Ventspils vīzijas vadītājām, skaistuma konkursa organizētājām mūsu pilsētā, citi pazīst kā mākslinieci. Bet vēl kāds viņu vienkārši ievērojis, ejot pa ielu. Ilvu nevar nepamanīt – slaido augumu viņa nes neparasti stalti, ar lepni paceltu galvu...

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: