Pēdējā laikā dažādos Latvijas reģionos krāpnieki izspēlē daudziem labi zināmo shēmu ar izkritušu maku, apzogot cilvēkus.

Tādēļ policija aicina cilvēkus būt uzmanīgiem un uz šo shēmu neiekrist. Pēdējais gadījums nupat bija Liepājā. Sirmgalvim neilgi pēc naudas noņemšanas no bankomāta it kā uzgrūdies nepazīstams vīrietis, kuram izkritis naudas maks. Vīrietis aizgājis, bet maku pacēlis sirmgalvis. Tūlīt uzradies vēl viens nepazīstamas vīrietis ar piedāvājumu atradumu sadalīt. Kaulēšanās mirklī piesteidzies arī viltus cietušais, un rezultātā sirmgalvis palicis gan bez atrastās, gan arī savas naudas.

«Pieredzējušākie policijas darbinieki šo shēmu atpazina, jo tā darbojusies jau sen. Par līdzīgām situācijām vēstījuši arī kolēģi no citiem reģioniem. Tādēļ aicinām iedzīvotājus būt īpaši uzmanīgiem, neiekrist kārdinājumā, kas var beigties ar vilšanos un zaudējumiem, bet par visiem aizdomīgiem gadījumiem ziņot policijai,» brīdina Valsts policijas Kurzemes reģiona pārvaldes priekšnieka palīdze Jolanta Knīse.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: