13. martā plkst 17.00, Ventspils Galvenajā bibliotēkā, piedaloties darbu autorēm, atklās izstādi „Rotas un portreti”.

Pavasarīgi košajā izstādē skatāmas pērļu rotaslietu mākslinieces Egijas Straujumas darinātās krāšņās rotas un ventspilnieču veidotie sieviešu portret i- gan gleznās, gan fotogrāfijās. Portretu autores ir Mārīte Kluša, Sandra Žvagina, Anna Ponomarjova, Māra Norīte, Tīna Karpova, Monta Blāze-Pētersone, Elīna Krace, Laura Lācberga, Kristīne Luckova, Vita Vīķe-Saulīte, Līga Gabrāne, Kristīne Ulberga,  Sintija Brakmane.

Rotu māksliniece Egija Straujuma ar pērlīšu izšūšanu nodarbojas kopš 2008. gada. Iesākumā tās bija pašas gatavotas mazas dāvaniņas radiem un draugiem, tad pērļu izšūšana iepatikusies un no hobija kļuvusi par pamatnodarbošanos.

Egija stāsta: „Iesākumā ar pērlīšu paciņām „apauga” virtuves galds, tad arī palodzes un visas brīvās virsmas, nācās nopirkt īpaši pērlītēm paredzētu skapi, beigās par pērlīšu fabriku tika pārvērsta un pārbūvēta garāža, jo ģimenes dzīvojamo zonu pārāk uzkrītoši okupēja pērles. Nu jau savā pērļu garāžā nodarbojos ne tikai ar pērlīšu izšūšanu, bet arī ar stikla pērļu un stikla dekoru izgatavošanu liesmā jeb lampwork, un pērlīšu izšūšanā apmācu arī citus.”

Šogad apgāda Zvaigzne ABC izdotajā rokdarbu sērijā iznāca Egijas grāmata „Pērļotas rotaslietas”. Māksliniece vairākkārt ieguvusi godalgotas vietas pērļotāju konkursos Latvijā. Viņas darbi tiek pārdoti arī Kanādā, Singapūrā, ASV, Lielbritānijā, Japānā.

Ieeja uz izstādi un atklāšanas pasākumu bez maksas.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: