Slēpošanas kalnu „Lemberga hūte” par savu treniņu vietu izvēlējusies Latvijas snovborda frīstaila disciplīnas izlase trenera Ināra Birmaņa vadībā.

Treniņus aizvada vienpadsmit puiši, vecumā no 14 – 19 gadiem. Šī izlase ir pavisam jauna, kopā aizvada pirmo treniņu sezonu un tajā apvienojušies iepriekšējā gada Latvijas kausu posmu uzvarētāji. Frīstaila disciplīna pirmo reizi iekļauta Olimpisko sporta veidu sarakstā, taču Olimpiskās spēles nav izlases galvenais mērķis. Kā saka treneris Birmanis, lai tām sagatavotos, nepieciešami vismaz četri gadi. Tuvākais mērķis – iekļūt Eiropas kausu kopvērtējuma labāko desmitniekā. Šobrīd izlase gatavojas sacensībām Francijā, kas notiks 17. un 18. martā.

 

Eiropas kausos ir lieli tramplīni, taču Latvijā tādiem ir problēma. Tikai divās vietās treniņu procesam ir atbilstoši apstākļi – augsti tramplīni un gaisa spilvens. Tieši tāpēc izlase atbraukusi uz Ventspili, slēpošanas kalnu Lembergahūte un nesen atklāto snovparku.

 

Birmanis ir pateicīgs Olimpiskajam centram „Ventspils”, jo tas nodrošina izlases izmitināšanu un treniņu procesu par ļoti izdevīgiem nosacījumiem. Kā atzīst treneris, šī nav pēdējā reize, kad treniņi notiek Ventspilī, jo iespējams, ka tieši šeit vasarā tiks rīkotas treniņnometnes.

 

Izlases dalībnieki Ventspilī atgriezīsies jau šajā nedēļas nogalē. 18. februārī snovbordisti cīnīsies par A. Lemberga naudas balvām Latvijas kausā, bet jau 19. februārī - Ride In Baltics Tour čempiona titulu ilggadējā Burton Rooki Tourmačos.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: