Olimpiskā centra valdes priekšsēdētājs Uldis Boitmanis, kurš sevi uzskata par smaguma cilātāju ar stāžu, aicina ventspilniekus nekautrēties un droši apmeklēt atlētikas zāli.

– Centies pēc panākumiem, centies pārspēt pats sevi, runā taisnību, esi uzticīgs, mīli savus tuviniekus, cieni savus vecākus. Šie dzīves principi palīdzēs sasniegt mērķus, padarīs stipru, dāvās cerību un aizvedīs pie pilnības. Visiem mums priekšā jauns dzīves gads. Lai arī kāds tas izdotos, tam jāpalīdz mums kļūt stiprākiem, veselīgākiem un skaistākiem. Lai visas šīs trīs svarīgās lietas nepaliktu tikai sapņi, vajag sakopot gribasspēku un atnākt uz atlētikas zāli.

Atlētiskās vingrošanas vēsture aizsākās 70. gados, kad parādījās dažādi trenažieri, kas garantēja lielākajai daļai cilvēku kļūt stiprākiem un atlētiskākiem. Es Ventspilī ar atlētisko vingrošanu sāku nodarboties 80. gados, tā ka stāžs šajā sporta veidā man ir tīri nopietns un ir, uz ko atskatīties. Esmu stāvējis klāt pie Ventspils atlētiskās vingrošanas šūpuļa. Atceros mazo svarcelšanas zālīti stadionā, kur saimniekoja dakteris Dainis Kalns. Pēc tam uzcēla vieglatlētikas manēžu, lai tai vieglas smiltis, kas atgādināja lielu skārda bundžu, kurā Māris Grīva bija iekārtojis atlētiskās vingrošanas stūrīti. Tur pirmo reizi mūžā uzspiedu 100 kg smagu stieni un biju ļoti laimīgs.

Kad sāku strādāt Starpkolhozu ražošanas un apgādes uzņēmumā par sporta metodiķi lielajā atpūtas mājā, pagrabā iekārtojām nopietnu atlētikas zāli ar trenažieriem. Tajā laikā, protams, tie bija pašu izgatavoti, bet kalpoja godam. Pēc tam uzcēla peldbaseinu, un tur jau bija nopietna atlētikas zāle ar ārzemēs ražotiem trenažieriem – Kettler un Technogym. Instruktors bija Mārtiņš Burmeisters, kuru mēs jokojoties dēvējām par atlētikas patriarhu. Tad jau radās basketbola halles atlētikas zāle.

Vēsturi neraksta sporta bāzes, bet cilvēki, tāpēc gribu pieminēt arī viņus. Slavenākais, protams, ir Edmunds Andrups, kādreizējais zvejnieks, nu pasaules čempions spiešanā guļus. Sākām un  joprojām trenējos kopā ar tādiem vīriem kā Gvido Kohs, Vitālijs Seilis, Mareks Klaids. Nu jau cilvēku, kuri nodarbojas ar smagumu cilāšanu, ir daudz vairāk, citi nāk, citi aiziet. Atnāc arī tu pie atlētikas zāles durvīm un pieklauvē. Nenāc ar tukšām domām, bet ar ticību, ka kļūsi stiprs, veselīgs un skaists. Kļūsti par mūsējo!

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: