Danubia sērijas 5. posma sacensībās, kas trīs dienas risinājās Ventspilī, pie medaļām tikuši arī mājinieki, tiesa rezultāti varēja būt arī labāki.

Krietnu medaļu ražu savāca jaunāko grupu slidotāji, tiesa pie uzvaras kopvērtējumā savās mājās neizdevās tikt nevienam. Otro vietu savās vecuma grupās izcīnīja Ksenija Drāzniece un Roberts Zvejnieks, bet trešo –  Olga Žukova un Anna Zelenkēviča.

Kopvērtējumā otro vietu izcīnīja Roberto Puķītis, kuram divas reizes izdevās tikt līdz finālam, taču abos piegājienos nācās atzīt ungāra Ksaba Burjana. Jāpiebilst, ka jaunais sportists ilgāku laiku izlaida savainojuma dēļ, bet mači Ventspilī bija atgriešanās ledus celiņos. Roberto sezonas svarīgākie mači būs pasaules junioru čempionāts, kas risināsies februārī.

Pagalam nesekmīgi sacensības Ventspilī izvērsās Jēkabam Saulītim, kurš nevienā no distancēm netika finālā. Treneris Māris Birzulis gan nesteidzas kritizēt sportistu, atzīstam, ka tam ir arī objektīvi izskaidrojumi: „Vispirms jau, viņš nopietni gatavojas Eiropas čempionātam, tāpēc pastrādājis pie fiziskās sagatavotības un, kā pats atzina, šajās sacensībās jutās saguris. Savu iespaidu atstājusi arī tā nelaimīgā avārija, jo nevarēju ilgāku laiku ar viņu strādāt. Katrā ziņā, secinājumus varēs izdarīt pēc Eiropas čempionāta. Ja tur izdosies sasniegt nospraustos mērķus, tad viss būs kārtībā. Ja nē – tas nozīmēs, ka kaut kur esmu kļūdījies.”

Eiropas čempionāts pēc divām nedēļām risināsies Čehijā, bet Latviju tajā bez Saulīša pārstāvēs arī Roberto Puķītis un Evita Krievāne. 

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: