FIBA Izaicinājuma kausa pirmā posma noslēdzošajā mačā BK Ventspils basketbolisti viesos ar 63:77 piekāpās Krievijas Nizhny Novgorod, tā paliekot otrajā vietā D grupā, tomēr pēc gadumijas komandas turpinās dalību šajā turnīrā.

Ventspilnieki atklāja maču rezultātu, izvirzījās vadībā 6:2, taču mājinieki ātri vien pārvarēja starta drudzi, ieslēdza krietni vien agresīvāku aizsardzību, tā pamatīgi apgrūtinot BK "Ventspils" spēli uzbrukumā. Trīs minūtes līdz pirmās ceturtdaļas beigām "Nizhny Novgorod" jau bija vadībā 13:10, bet tad īstajā brīdī ar tālmetienu izcēlās Laksa, uzsākot ventspilnieku izrāvienu.

Viesi, darbojoties ātrāk un apņēmīgāk abos laukuma galos, vispirms atguva vadību, bet ceturtdaļas beigās arī panāca piecu punktus pārsvaru. Pēdējais vārds šajā desmitminūtē gan piederēja mājiniekiem – komandas kapteinis Oļegs Baranovs bija precīzs no tālās distances. Pēc ceturtdaļas 22:20 BK "Ventspils" labā.

Diemžēl mūsējo neveiksmes turpinājās otrajā ceturtdaļā, jo spēle vairs nesekmējās nedz uzbrukumā, nedz aizsardzībā. Uz brīdi ceturtdaļas vidū pēc Mārtiņa Meiera un Stīvena Greja metieniem priekšā atkal tika kurzemnieki, taču pēc tam pie punktus gūt izdevās vien 19 sekundes pirms puslaika beigām... Pēc 20 spēles minūtēm tablo vēstīja 41:29 laukuma saimnieku labā.

Pēc pārtraukuma mačs atsākās daudz lēnākā tempā, taču tas neliedza mājiniekiem turēties vadībā un arī piespiest ventspilniekiem ātri sakrāt piezīmju normu. Krievijas kluba spēlētāji labprāt uzbrukumā spēlēja ilgi, turklāt bieži vien tos noslēdza ar precīziem metieniem. Ventspilnieki ar tādu precizitāti lepoties nevarēja, tāpēc arī tikt tuvāk sāncenšiem nekā nesanāca. Ceturtdaļas gaitā tādas iespējas gan bija, taču izmantot Vētras padotie tās nespēja. Pēc pusstundas spēles "Nizhny Novgorod" bija vadība jau ar 64:50.

Pēdējā ceturtdaļā pirmo trīs minūšu laikā nekas būtiski laukumā nemainījās un kļuva skaidrs, ka pacīnīties par piekto panākumu pēc kārtas FIBA Izaicinājuma kausā ventspilniekiem būs grūti. Ceturtdaļa noslēdzās neizšķirti 13:13, bet visā mačā ar 77:63 uzvarēja mājinieki, tā sev arī nodrošinot pirmo vietu grupā, kā arī tikšanos ar turku Besiktas, spāņu Fuenlabrada un čehu Pardubice. Savukārt ventspilnieki jau ir droši par tikšanos ar vācu EWE Basket, holaniešu Leiden un franču Roane Basket.

Turnīrs atsāksies 10. janvārī.

Foto: fibaeurope.com

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: