Pie otrā panākuma FIBA Izaicinājuma kausā tikuši BK "Ventspils" basketbolisti, kas savā laukumā dramatiskā mača galotnē ar 77:75 pārspēja Krievijas "Nizhny Novgorod" komandu. Uzvaras metiens atkal Džamara Janga rēķinā.

Lai gan maču labāk iesāka viesi, lielāko daļu pirmās ceturtdaļas esot vadībā un spēles septītajā minūtē panākot plus pieci (17:12), ceturtdaļas beigās laukuma saimniekiem vairs tikai mīnus viens – 20:21.

Pēc Stīvena Greja un Bojana Bakiča precīziem metieniem otrās ceturtdaļas pašā ievadā „Ventspils” panāca vadību – 24:21. Jau pieminētajiem Grejam un Bakičam piebalsoja Artūrs Berziņš, Džamars Jangs un laukuma saimnieki lēnām audzēja pārsvaru. Nepilnas divas minūtes līdz puslaika beigām jau plus 12 (42:30), taču atpūtā ejot plus desmit – 45:35.

Pēc pārtraukuma Ņižņijnovgorodas komanda metās atspēlēties, ļoti agresīvi darbojoties aizsardzībā, un „Ventspils” tikai epizodiski prata likt pretī ko ievērības cienīgu. Trešā ceturtdaļa zaudēta ar 12:24, kas summā mājiniekiem nozīmēja jau mīnus divi – 57:59. Lai gan pirmos punktus ceturtajā ceturtdaļā guva Mārtiņš Meiers, sāncenšiem ar precīzu metienu atbildēja Nemanja Protičs un visiem atkal plus divi – 61:59.

Bakičs uz mirkli panāca līdzsvaru (61:61), viesi atbildēja ar Ernesta Brēmera tālmetienu, Mihala Ignerska divpunktnieku un Ņižņijnovgorodai jau plus pieci – 66:61. Tuvojoties mača beigu daļai „Ventspils” komandai cerību deva ne tikai divi Greja precīzi trīspunktnieki, bet arī laba piespēle Meieram, kas kurzemniekiem deva viena punkta deficītu – 72:73.

Nepilnu minūti līdz spēles pamatlaika beigām viens no diviem sodiņiem Bērziņam un mīnus divi – 73:75, uzbrukumā kļūdījās viesi un 25 sekundes līdz finālsvilpei bumba mājiniekiem. 11 sekundes vēlāk precīzi no tālās distances meta Jangs un „Ventspils” bija ļoti tuvu panākumam – 76:75. Viesu pēdējais uzbrukums nesekmīgs, bet punktu mačam ar precīzu sodiņu pielika Jangs.

Pēc pirmā apļa D grupā pa divām uzvarām BK "Ventspils" un "Khimik", bet "Nizhny Novgord" un "Atomeromu" komandām pa panākumam.

bkventspils.lv


Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: