BK Ventspils basketbolisti tikuši pie sezonas pirmās uzvaras FIBA Izaicinājuma kausā savā laukumā ar 69:56 pārspējot ungāru Atomeromu. Šī spēle bija šosezon pēdējā Ventspils zālē komandas kapteinim Jānim Strēlniekam.

Apskati foto:

Jānis Strēlnieks pēdējā mačā Ventspils hallē

BK Ventspils izcīna uzvaru

Ventspilnieki visai veiksmīgi aizvadīja pirmo ceturtdaļu, uzvarot to 18:11, taču otrajā komandas spēle piebremzēja. Kļūdas, sasteigti un neprecīzi metieni, liedza nosargāt pārsvaru un uz brīdi priekšā jau tika viesi. Tiesa, puslaika izskaņā veiksme atkal atgriezās un ar trīs punktu pārsvaru atpūtā varēja doties mājinieki. pēc noteikumu pārkāpuma viesi nopelnīja arī tehnisko piezīmi, ko ventspilnieki pārvērta trīs punktos, turklāt precīzs bija arī soda metieniem sekojošais uzbrukums – 30:27.

Otrā puslaika sākumā ventspilnieku spēle iebuksēja ar abām kājām, bet otro elpu komanda ieguvuma, laukumā atgriežoties vienam no galvenajiem šī mača varoņiem Jānis Strēlniekam. Ceturtdaļas otrajā pusē ventspilnieki savu grozu nosargāja neskartu, paši sametot deviņus punktus pēc kārtas un izvirzoties vadībā 47:40. Pēdējā desmitminūtē viesi centās maču glābt un arī spēja sadeldēt rezultāta starpību, tomēr svarīgākajos brīžos precīzāk nospēlēja Strēlnieka diriģētie mājinieki – 69:56.

Tūlīt pēc mača Strēlnieks līdzjutēju aplausu pavadībā parakstīja savu BK Ventspils krekliņu un pasniedza to kluba valdes priekšsēdētājam Ralfam Pleinicam – glabāšanai un vēlākais nodošanai kluba muzejam. Strēlnieks jaunākais vēl ventspilnieku rindās aizvadīs LBL maču ar VEF, bet Ventspils zālē kādu laiku noteikti nespēlēs.

„Protams, centos gatavoties šim mačam tāpat, kā jebkuram citam, tomēr kaut kur zemapziņā bija ieķēries, ka tā nebūs ikdienas spēle. Pirmajā puslaikā to noteikti varēja just. Prieks, ka spēju saņemties un palīdzēt komandai tikt pie uzvaras. Sajūtas ir dīvainas, tomēr tik daudz laika te pavadīts. Tas, ka šobrīd aizbraucu no Ventspils, vēl nenozīmē, ka sarauju visas un visu aizmirstu. Kas zina, varbūt vēl kādreiz uzspēlēšu Ventspilī,” pēc mača sacīja BK Ventspils kapteinis.

Foto: bkventspils.lv

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: