Basketbola klubā Ventspils saspēles vadītāja Jāņa Strēlnieka vietu ieņems Latvijā labi zināmais amerikānis Tods Abernetijs, taču tās noteikti nebūs vienīgās izmaiņas. Papildinājums tiek meklēts arī citās pozīcijās.

Abernetijs pirms divām sezonām spēlēja Rīgas Barona rindās un cīnījās pret BK Ventspils dramatiskā LBL finālsērijā. Tās septītajā spēlē tieši amerikāņu saspēles vadītājs raidīja grozā tālu trīspunktnieku, izlīdzinot rezultātu un panākot pagarinājumu, kurā gan uzvarēja ventspilnieki. Jāpiebilst, ka toreiz Barona treneris bija Mārtiņš Zībarts, kurš tagad jau atrodas ventspilnieku nometnē.

«Šāda situācija nebija vēlams ņemt spēlētāju, par kura īpašībām neesam pārliecināti. Abernetijs ir labi zināms basketbolists un būs mums noderīgs,» skaidro BK Ventspilsvaldes priekšsēdētājs Ralfs Pleinics. Amerikānis Ventspilī ieradās jau trešdien, taču laukumā jaunās komandas sastāvā dosies ne ātrāk kā nākamajā nedēļā.

Nav šaubu, ka Abernetijs var veiksmīgi aizvietot Strēlnieku, taču bažas rada viņa pēdējā laikā spēles prakses, pareizāk sakot, tās trūkumu. Pēc sezonas Baronā amerikānis pārcēlās uz Tartu, bet pagājušo pavadīja Ukrainas spēcīgākajā līgā (10,9 punkti, 3,9 bumbas, 5,2 piespēles). Pirms šīs sezonas viņš nav pārāk aktīvi nodarbojies ar darba meklējumiem, jo visas rūpes saistījušās ar ģimenes pieauguma sagaidīšanu. Līdz ar to, nav īsti skaidrs, kādā sportiskajā formā ir Tods, taču, zinot viņa darba spējas, nav šaubu, ka viņš ir spējīgs ātri visu vērst par labu.

Zināms, ka ventspilnieki ir arī centra un vēl viena ārējās līnijas spēlētāja meklējumos, kas nozīmē, ka pārmaiņas sastāvā turpināsies. Pleinics jau pirms sezonas sacīja, ka nepieciešamības gadījumā sastāvs tiks mainīts un nu šāds brīdis ir pienācis: «Sastāvs tika veidots ap Strēlnieku un, protams, ka tagad kaut kas ir jāmaina.» Pagaidām ar situācijas komentēšanu neaizraujas komandas galvenais treneris Gundars Vētras, norādot, ka vēl jau sastāvā ir Strēlnieks jaunākais. «Negribētos šobrīd komentēt kāda spēlētāja nākotni komandā vai to, kā mainīsies spēle pēc Abernetija atnākšanas. Lai Jānis vispirms Jānis nospēlē savu pēdējo maču. Protams, spēle mainīsies, taču steigties ar spriedumiem un secinājumiem negribas,» Vētra aicina būt pacietīgiem.

Ar Strēlnieka aiziešanu un Abernetija atnākšanu BKVentspils sastāvā kļūs par vienu leģionāru vairāk – pieci. Ja komanda vēlās tos visus izmantot arī LBL čempionāta mačos, nāksies šķirties no 10 000 latiem, kas pienākas par piektā ārzemnieka pieteikšanu. Turpinoties izmaiņām sastāvā, kāds no šiem leģionāriem komandu acīmredzot pametīs, bet ventspilniekiem krietni nāksies pasvīst, lai piesaistītu komandas interesēm atbilstošu pašmāju bumbotāju. Varianti gan ir, tā kā atliek tikai gaidīt, ar ko tas viss turpināsies un beigsies.

Skaidrs, ka būs interesanti. Cits jautājums, kā tas ietekmēs basketbolu. 

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: