Latvijas vicečempionu basketbolā "Ventspils" galvenais treneris Gundars Vētra pēc zaudējuma Eiropas kausa izcīņas kvalifikācijas atbildes spēlē uzsvēra komandas nopelnus aizsardzībā, taču pietrūcis agresivitātes uzbrukumā.

"Šīs spēles pret "Azovmash" parādīja, ka mēs varam spēlēt pret labām komandām, ka mēs varam rādīt labu basketbolu, bet ne 40 minūšu garumā," pēc mača teica Vētra. "Dažādu iemeslu dēļ mūsu spēlē ir kāpumi un kritumi, tādēļ vēl ir daudz jāstrādā, lai šos iemeslus mēģinātu izskaust," treneris citēts kluba mājas lapā.

"Komandai veidojas raksturs. Aizsardzībā tikām galā ar "Azovmash" spēlētājiem, kuri ir augsta līmeņa basketbolisti. Šī spēle vairāk tika zaudēta uzbrukumā, nevis aizsardzībā. Domāju, ka tā ir laba zīme. Ja raksturs aizsardzībā ir, tad uzbrukumu, tam veltot pienācīgu laiku, mums vajadzētu spēt sakārtot," izteicās Vētra.

"Spēli sākām diezgan labi un pārliecinoši. Izdevās parādīt sniegumu tuvu vēlamajam, taču prasītos laukumā redzēt enerģiskāku spēli. Aizsardzībā cīnījāmies labi un nebija daudz kļūdu, bet tad "Azovmash" uzbrukumā sāka spēlēt agresīvāk un uzspieda sev vēlamo spēles stilu. Viņiem aizsardzībā izdevās uzspiest sev vēlamo cīņas manieri un nevis mēs uzbrukumā likām pretiniekiem strādāt tā, kā mums to gribētos, "atzina Vētra.

"Mums vēl jāmācās, kā uzspiest savas vēlmes. Ja aizsardzībā, labi saprotot spēles uzstādījumu un viens otru, mēs to vairāk vai mazāk paveicām, tad uzbrukumā tas neizdevās. Pazaudējām agresivitāti, pazaudējām tempu pozicionālajā uzbrukumā, kad bijām nedaudz par lēnu, tādēļ nespējām izkārtot tādus metienus, kādus vēlētos," piebilda "Ventspils" galvenais treneris.

Kā ziņots, "Ventspils" komanda ar rezultātu 65:79 izbraukumā piekāpās Ukrainas klubam Mariupoles "Azovmash". Divu spēļu summā Latvijas klubs piedzīvoja zaudējumu ar 140:153 un Eiropas sezonu turpinās izaicinājuma kausā. Jau zināms, ka tajā ventspilnieki spēlēs vienā grupā ar Ukrainas "Khimik", ar kuriem šajā turnīrā bija jācīnās arī pagājušajā sezonā, Krievijas "Nizhni Novgorod", kā arī ungāru "Atomeromu" un austriešu "Arkadia" cīņas uzvarētājiem. Pirmajā spēlē ungāri savā laukumā svinēja uzvaru 70:48.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: