Vīrietim, kurš piezvanījis un draudējis 3.vidusskolas 2.klases skolēnam, visticamāk, ir psihiskās veselības problēmas.

Policija pēc sarunas ar šo vīrieti un viņa māti secinājusi, ka reāli draudi bērnam nepastāv, bet citi bērni, kuriem arī it kā piedraudēts, visticamāk, to vienkārši izfantazējuši, informēja Valsts policijas Kurzemes reģiona pārvaldes Ventspils iecirkņa priekšnieks Ģirts Kokins.

3.vidusskolas darbinieki telefoniski informējuši Ventspils policijas nepilngadīgo lietu inspektori par to, ka pagājušajā ceturtdienā pieciem 2.klases skolēniem zvanījis kāds krievu valodā runājošs vīrietis un draudējis viņus nogalināt. Policija, pārbaudot šo informāciju, secinājusi, ka šis vīrietis zvanījis un draudējis tikai vienam skolēnam, bet pārējie bērni acīmredzot stāstus par it kā izteiktiem draudiem izfantazējuši, norādīja Kokins.

Policijas darbinieki piezvanījuši uz fiksēto tālruņa numuru Rīgā, no kura bērnam bija zvanīts un draudēts. Policija pēc jaunā vīrieša runas veida secinājusi, ka viņam, visticamāk, ir psihiska rakstura veselības problēmas. Viņš esot piezvanījis uz nejauši izvēlētu tālruņa numuru. Policija runājusi arī ar jaunā vīrieša māti. Secināts, ka šos nevar uzskatīt par reāliem draudiem, akcentēja Kokins.

Policijā ne no skolas, ne no bērna vecākiem nav saņemts iesniegums par šo draudu zvanu, tādēļ kriminālprocess nav sākts.

Skolas direktore Vera Šengelija informēja, - tad, kad sākušās runas par saņemto draudu zvanu, vēl vairāki skolēni apgalvojuši, ka arī viņiem tajā pašā dienā zvanīts un draudēts. Noskaidrojies, ka vairāki skolēni šos stāstus izfantazējuši, tomēr, pēc skolas direktores teiktā, pieci otrās klases skolēni šādus draudus tomēr varētu būt saņēmuši.

Tiesa, pārbaudot skolēnu mobilos tālruņus, atklājies, ka numurs, no kura zvanīts un draudēts, saglabāts tikai viena telefona atmiņā. Pārējie bērni teikuši, ka aiz bailēm šo numuru no saviem tālruņiem izdzēsuši. Ventspils policijas iecirkņa priekšnieks Kokins tomēr norādīja, ka draudēts ir tikai vienam skolēnam, tādēļ nekādā gadījumā nevarot būt runa, ka kāda ļaundara rokās būtu nonākuši vairāku vienas klases skolēnu tālruņa.

LETA

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: