Jauno Baltijas Basketbola līgas (BBL) elites divīzijas sezonu šodien ievada divu Latvijas klubu - "Ventspils" un "Liepājas Lauvas" - savstarpējā cīņa.

Spēle Ventspilī sāksies plkst.19.

"Ventspils" basketbolistiem līdz oktobra beigām turnīrā paredzēts aizvadīt vēl tikai divas spēles, kamēr "Liepājas Lauvas" līdz oktobra beigām laukumā dosies vēl trīs reizes, taču no šīm cīņām tikai viena būs mājas spēle.

Kopumā BBL elites divīzijas regulārajā čempionātā startē 11 komandas - divas no Latvijas ("Ventspils" un "Liepājas Lauvas") un Igaunijas, sešas no Lietuvas, kā arī Maskavas apgabala komanda "Triumf" no Krievijas, kas dalībai turnīrā iegādājusies īpašu licenci.

BBL elites divīzijā komandas aizvadīs divu apļu turnīru, noskaidrojot piecas izslēgšanas turnīra dalībnieces.

Šajā sezonā no turnīra izslēgšanas spēļu kārtas sacensībās iesaistīties trīs komandas - Latvijas čempioni "VEF Rīga" un abi spēcīgākie Lietuvas klubi Kauņas "Žalgiris" un Viļņas "Lietuvos rytas".

Nolikumā paredzēts, ka vietu BBL elites divīzijā saglabās pamatturnīra septiņas labākās komandas, taču jebkurā gadījumā Lietuvas pārstāvniecība BBL elites divīzijā 2012./2013.gada sezonā netiks palielināta.

Kā ziņots, BBL elites divīzijā aizvadītajā sezonā otro reizi pēc kārtas triumfēja "Žalgiris", kas finālmačā ar 75:67 pieveica "VEF Rīga" basketbolistus.

"VEF Rīga" kļuva par pirmo Latvijas komandu, kas spēlējusi BBL finālā, bet "Žalgiris" vienība pēc panākuma kļuva par pirmo vienību, kas turnīrā triumfējusi četras reizes.

LETA

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: