Pagājušās sezonas BK "Ventspils" kapteinis Akselis Vairogs karjeru turpinās Polijas spēcīgākās līgas kluba Vroclavas "Slask".

"Ceram, Akselis būs svarīgs spēlētājs mūsu komandā. Viņa iemaņas, daudzpusīgā darbība aizsardzībā, iepriekšējā pieredze un fakts, ka viņš bija Latvijas izlasē, dod cerības sagaidīt labu sniegumu nākamajā sezonā," kluba mājas lapā izteicās "Slask" komandas ģenerālmenedžere Kristīna Vojcika. 

Lielāko savas karjeras daļu Vairogs aizvadījis astoņkārtējā Latvijas čempionvienībā "Ventspils", kurā viņš spēlēja kopš 2002.gada, izlaižot tikai vienu sezonu. 2009./10. gada sezonā viņš dažas spēles aizvadīja Jelgavas "Zemgale" vienībā, bet janvārī pievienojās Francijas otrās līgas klubam "JSA Bordeaux".

Pagājušajā sezonā Vairogs Latvijas Basketbola līgas (LBL) turnīrā aizvadīja 30 spēles, kurās vidēji mačā guva 9,5 punktus un izcīnīja 4,2 atlēkušās bumbas. Viņš palīdzēja "Ventspils" komandai sasniegt LBL finālsēriju, kurā tā sīvā cīņā piekāpās "VEF Rīga" komandai.

Vairogs "Ventspils" komandas sastāvā divas reizes kļuvis par Latvijas čempionu. Pirmo reizi tas viņam izdevās 2006./07.gada sezonā, bet otro - 2008./09.gada sezonā.

"Slask" komanda kādreiz bija viena no vadošajām Polijas vienībām, tomēr 2009.gadā komanda finansiālu problēmu dēļ tika izslēgta no augstākās līgas. Tomēr šogad Vroclavas klubs uzvarēja otrās līgas sacensībās, kas jaunajā sezonā ļaus atgriezties valsts spēcīgāko komandu vidū.

LETA

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: