Ventspils brīvostas teritorijā svinīgi ekspluatācijā nodots jauns terminālis – Baltijas valstīs lielāko saldēto produktu noliktavu „Reefer Cargo Terminal”.

Apskati foto!

Jau oktobrī Ventspils ostā gaidāmi pirmie kuģi ar refrižeratorkonteineriem, kas uzsāks saldēto pārtikas produktu uzglabāšanu un izplatīšanu Baltijā lielākajā saldēto produktu noliktavā „Reefer Cargo Terminal”. Klātesot uzņēmuma īpašniekiem un Ventspils pašvaldības vadībai, šodien svinīgi tika nodota ekspluatācijā jaunuzceltā termināļa ēka.

SIA „Reefer Cargo Terminal” pārstāvjus – Lietuvas kompānijas „Girteka” investorus – svinīgajā brīdī sveica Ventspils pilsētas domes priekšsēdētājs Aivars Lembergs, pateicoties par uzticību Ventspilij un vēlot veiksmi. SIA „Reefer Cargo Terminal” valdes priekšsēdētājs Mindaugas Raila informēja, ka vēl norit pēdējie priekšdarbi, lai jau oktobrī, vēlākais novembrī, sagaidītu pirmās saldēto produktu kravas.

M.Raila veltīja arī atzinīgus vārdus Ventspils pilsētai un sadarbības pieredzei šeit: „Mēs zinām, cik daudz spēka Ventspils pilsētas pašvaldība un brīvostas pārvalde iegulda, lai piesaistītu investīcijas, paši to izjutām un esam pārliecināti, ka labi rezultāti nekur neizpaliks.”


SIA „Reefer Cargo Terminal” ir jaunākais terminālis Ventspils brīvostā un atrodas SIA „Noord Natie Ventspils Terminals” teritorijā. Terminālis ir A klases noliktava - saldētava ar modernām administrācijas un palīgtelpām. Ēkā ir septiņas saldēšanas kameras ar iespējamo temperatūru no -18 līdz -30 grādiem atkarībā no produkta īpatnībām. Ir arī atsevišķa kamera ar augstāku temperatūru – no +5 līdz +12 grādiem.

Telpas aprīkotas ar jaunākās paaudzes elektroniskajām ventilācijas sistēmām, temperatūras un mitruma līmeņa regulētājiem, tāpat ierīkota gaisa cirkulācija, kas nodrošinās augstus higiēnas standartus noliktavā. Termināļa noliktavas platība – 12 000 kvadrātmetru. Termināļa kopējā iespējamā jauda ir 150 tūkstoši tonnu kravu gadā.

SIA „Reefer Cargo Terminal” valdes priekšsēdētājs Mindaugas Raila jau nākamgad plāno apgrozījumu līdz pat 100 tūkstošiem tonnu. Uzņēmums plāno kļūt par saldēto zivju loģistikas centru Baltijas valstīs, tāpat uzglabāt un tālāk izplatīt saldētus un svaigus dārzeņus un augļus uz Baltijas valstīm, Krieviju, Baltkrieviju un Skandināvijas valstīm. Uzņēmumā plānots līdz 50 darbavietām. Termināļa izveidē uzņēmuma īpašnieki ieguldījuši 14 miljonus eiro.

SIA „Reefer Cargo Terminal” īpašnieki ir Lietuvas loģistikas kompānija „Girteka”, kas ir lielākais transporta un loģistikas uzņēmums Baltijas valstīs ar 15 gadu ilgu pieredzi starptautisko pārvadājumu jomā. Uzņēmumam pieder muitas un akcīzes preču noliktavas Viļņā un Rīgā.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: