Pasaules čempionātā vieglatlētikā Latvijas tāllēcēja Ineta Radeviča ar pēdējo mēģinājumu nodrošināja bronzas medaļu, kas ir pirmā godalga Latvijai planētas meistarsacīkstēs. Šajā disciplīnā startēja arī ventspilniece Lauma Grīva.

Sestajā mēģinājumā Radeviča aizlēca 6,76 metrus tālu, pakāpjoties no ceturtās vietas.

Līdz šim Latvijas sportisti pasaules čempionātos bija tikuši pie vienas medaļas, kad 1983.gadā Helsinkos bronzu PSRS izlases sastāvā izcīnīja šķēpmetējs Dainis Kūla.

Lielisku lēcienu sēriju Radeviča bija aizvadījusi arī pirms tam, piecas reizes pārspēja savu līdzšinējo sezonas labāko rezultātu, kas bija 6,60 metri. Radeviča pirmajos četros lēcienos aizlēca attiecīgi 6,61, 6,63, 6,66 un vēlreiz 6,61 metru tālu. Piektajā mēģinājumā Latvijas sportistes rezultāts netika ieskaitīts.

Par pasaules čempioni otro reizi pēc kārtas kļuva amerikāniete Britnija Rīze, kurai tika ieskaitīts tikai pirmais mēģinājums, kurš bija 6,82 metrus tāls, bet otrajā vietā palika krieviete Olga Kučerenko, kura Radeviču apsteidza tikai par vienu centimetru.

Tāllēkšanas kvalifikācijā sestdien startēja arī Lauma Grīva, kurai tā bija debija pasaules čempionātā. Viņa labākajā mēģinājumā lēca 6,27 metrus tālu, kas finālā iekļūt neļāva. Kopvērtējumā viņai 23.vietā.

Pasaules čempionāts Tegu, kurā Latviju pārstāv 13 sportisti, risināsies līdz 4. septembrim.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: