Jau ziņojām, ka viens no LBL zelta medaļu kaldinātājiem VEF sastāvā melnkalnietis Bojans Bakičs nākamajā sezonā varētu pārstāvēs BK Ventspils, un šodien to apstirpinājis arī klubs.

Ar melnkalnieti līgums noslēgts uz vienu sezonu, ziņo basketbola jaunumu portāls sportando.com. Ventspilī Bakičs varētu parādīties nākamajā nedēļā.

BK „Ventspils” galvenais treneris Gundars Vētra: „Izvēlējāmies Bakiču vairāku iemeslu dēļ. Pirmkārt, mūsu komandai vajadzēja papildinājumu ārējā līnija. Visupirms skatījāmies latviešu spēlētāju virzienā, tomēr viņi izvēlējās savu karjeru veidot citos klubos, tādēļ nācās meklēt viesspēlētāju. Bakiča kvalitāte, profesionalitāte atbilda mūsu prasībām, kā arī spēlētājam šī nebūs sveša vide. Viņš jau ir šeit spēlējis, pārzina turnīrus, kuros spēlēsim, kā arī komandas. Tā pat novērtējām, ka Bakičam ir jau zināma pieredze, kā arī zināšanas, kas lieti noderēs mūsu gados jaunajai komandai.”

Pagājušo sezonu Bakičs noslēdza VEF sastāvā, kļūstot par Latvijas čempionu, fināla ar 4:3 apspēlējot tieši BKVentspils. LBL regulārajā sezonā viņš aizvadīja 12 mačus, vidēji gūstot 14,7 punktus un izcīnot 3,1 bumbu pie groziem. Izslēgšanas mačos aizsarga statistika bija nedaudz sliktāka – 7,7 punkti, 2,2 bumbas –, tomēr tieši viņa sniegums izšķirošajos mačos (pēdējā spēlē 28 punkti) ļāva rīdziniekiem triumfēt līgā.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: