Gatavojoties Eiropas čempionāta finālturnīram pie pirmā panākuma tikusi Latvijas basketbola valstsvienība, kas Ventspilī ar 84:73 pieveica Gruzijas izlasi.

Apskati foto!

Latvija maču sāka pagalam nesekmīgi, pirmo ceturtdaļu zaudējot ar 16:24. Otrajā mūsējie sakārtoja lietas aizsardzībā, uzlaboja arī uzbrukumu un ne vien izlīdzināja rezultātu, bet arī panāca vadību. Pēc pirmā puslaika Latvija bija vadībā 42:39, turklāt komanda nebija pieļāvusi nevienu kļūdu.

Izšķirošie notikumi faktiski risinājās trešajā ceturtdaļā, kurā mājinieki ātri vien iekārtojās 5-7 punktu attālumā. Gruzijas spēlētāji centās kaut ko mainīt spēles gaitā, taču neko vairāk, kā sarīkot lamāšanos ar tiesnešiem, tomēr nespēja. Ceturtdaļa noslēdzās ar Artūra Bērziņa tālmetienu, kas latviešiem ļāva doties atpūtā jau ar pluss 12 – 68:56.

Pēdējās desmit minūtēs Gruzijas treneri vairs nelaida laukumā savus līderus (iespējams, tas tika darīts, jo komandas vilcēji bija pārāk iekarsuši), bet Latvijas droši nosargāja uzvaru. Ar 13 punktiem rezultatīvākais bija Jānis Strēlnieks, bet vēl no ventspilniekiem desmit punkti (arī piecas bumbas pie groziem) Marekam Meieram un deviņi punkti Artūram Bērziņam (6 bumbas).

„Ir ļoti patīkami atgriezties šajā zālē, spēlēt savu līdzjutēju priekšā. Ja godīgi, biju jau nedaudz piemirsis, kā ir spēlēt uz šiem groziem, jo vasarā trenējamies un spēlējam citās zālēs. Viss gan bija kārtībā, un jācer, ka šī uzvaras ļaus čaļiem vairāk noticēt saviem spēkiem,” pēc mača sacīja Jānis Strēlnieks.

Izlases galvenais treneris Ainars Bagatskis drīz vien pēc spēles arī nosauca sastāvu, kādā izlase dos uz Eiropas čempionāta finālturnīra – pēdējie liekie izrādījās BK Ventspils centrs Lauris Blaus un bijušais ventspilnieku kapteinis Akselis Vairogs.

Latvijas valstsvienības sastāvs Eiropas čempionātā:

Jānis Blūms (Bizkai Basket, Spānija), Jānis Strēlnieks (BK Ventspils), Dairis Bertāns (VEF), Edgars Jeromanovs (Dolphins, Zviedrija), Mareks Jurevičus (Veronas Tezenis, Itālija), Rihards Kuksiks (bez kluba), Dāvis Bertāns (Union Olimpija, Slovēnija), Mareks Mejeris (Liepājas lauvas), Artūrs Bērziņš (BK Ventspils), Rolands Freimanis (Lagun Aro, Spānija), Andrejs Šeļakovs (VEF Rīga), Mārtiņš Meiers (BK Ventspils).

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: