28.augustā,Ventspils Zilā karoga pludmalē tiks dots starts Latvijas atklātajam čempionātam un Baltijas Jūras Kausa izcīņas sacensībām triatlonā – sprinta distancē.

Sacensību programma:

•        plkst. 11.30 reģistrācija;

•        plkst. 12.00 iesildīšanās – velotrasē policija slēdz auto satiksmi;

•        plkst. 12.30 bērnu triatlons;

•        plkst. 13:00 minisprinta distances starts (0.25+12+2.5);

•        plkst. 14:00 sprinta distances starts (0.75+20+5) (Startēt drīkst tikai LTF licencēti sportisti)

•        plkst. 16.00 apbalvošana.

Triatlons ir sporta veids, kas ietver trīs sporta veidu kombināciju – peldēšanu, riteņbraukšanu un skriešanu.

Triatlona sacensības Ventspilī ir unikālas ar to, ka tās ir vienīgās Baltijā, kurās peldēšana notiek atklātā jūrā. Jūras allaž mainīgie viļņu apstākļi Ventspils sacensības padara par īstu izaicinājumu un pārbaudījumu sportistiem, kā arī par aizraujošu izrādi skatītājiem.

Sacensību programmā paredzētas atsevišķas distances Sporta klasei un Tautas klasei, kā arī simboliska distance bērniem.

Latvijas atklātajā čempionātā un Baltijas Jūras Kausa izcīņā Sporta klasē piedalīsies labākie Latvijas un ārvalstu sportisti. Sporta klases distanču garums: 750m peldēšana +20km riteņbraukšana +5km skriešana.

Tautas klasē aicināti piedalīties visi interesenti un veselīga dzīves veida piekritēji, lai izmēģinātu spēkus šajā interesantajā sporta veidā. Tautas klases distanču garums: 250m peldēšana +12km riteņbraukšana +2,5km skriešana. Startēt atļauts ar jebkura tipa velosipēdu.

Īpaši aicinām uz starta bērnus līdz 10 gadu vecumam, lai simboliskā distancē, sev un vecākiem par prieku, izkustētos svaigajā jūras gaisā. Distanču garumi ir simboliski un ir pa spēkam jebkuram. Ir atļauti visi palīglīdzekļi, tajā skaitā balstritenīši velosipēdam, vai trīsriteņa izmantošana, kā arī vecāku atbalsts, skrienot līdzi gar trases malu.

Peldēšana notiks Baltijas jūrā, Ventspils pilsētas Zilā karoga pludmalē.Riteņbraukšana - pa Ventspils pilsētas ielām. Riteņbraukšanas trase: starts – Medņu iela – Akvaparka parks – Parka iela – Vasarnīcu iela – Parka iela – Loču iela – Medņu iela. Savukārt skriešana notiks pie Ventspils akvaparka un Piejūras parkā.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: