SIA Ventplac valdes priekšsēdētājs Aivars Bauda stāsta, ka, pateicoties pārkraušanas tehnoloģiju pilnveidošanai, būs iespējams konkurēt ar Rīgas ostu.

Tas, ka maza stividorsabiedrība Ventplac tika kvalificēta līdzfinansējuma saņemšanai no ES programmas, ir diezgan zīmīgs fakts. Mēs spējām pārliecināt LIAA, ka neliels uzņēmums, kurā strādā tikai 17 cilvēku, ir spējīgs ieviest jaunu ostas kravu apstrādes tehnoloģiju. Uz programmas Jauno produktu un tehnoloģiju izstrāde līdzfinansējumu pretendēja vairāk nekā 180 projektu kopsummā aptuveni par 60 miljoniem latu. Iegūt līdzfinansējumu tik sīvā konkurencē nebija vienkārši.

 

Svarīgi arī tas, ka līdzfinansējumu no Eiropas programmas pirmo reizi saņēmusi ostā strādājoša stividorsabiedrība. Iekraušanas tehnoloģijas modernizācija palīdzēs mums samazināt operāciju skaitu un līdz ar to arī tarifu un veiksmīgi konkurēt ar Rīgas ostu koksnes pārkraušanā. Pilnveidojot pārkraušanas tehnoloģijas, mēs vispirms domājam par mūsu ilgstošajiem un potenciālajiem klientiem.

 

Ceram, ka ar laiku varēsim piedāvāt arī jaunus pakalpojumus Ventspils uzņēmumiem koksnes pārkraušanas ziņā. Šīs cerības saistām ar jaunā sauskravas termināļa būvniecības projektu; šo termināli nomāsim no Ventspils brīvostas pārvaldes.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: