Pie otrās uzvaras virslīgā divu dienu laikā ticis FK Ventspils, šoreiz gan federācijas kabinetā ar 3:0 pieveicot Daugavu – daugavpilieši tika sodīti par nepieteiktu spēlētāju sūtīšanu laukumā.

3. jūlija mačā Daugavpilī mājinieku sastāvā bija iekļauti spēlētāji, kas sezonas sākuma tika izīrēti gulbeniešiem. Komandu savstarpējā līgumā bija minēts, ka Daugavatrijotni jebkurā brīdi var atsaukt mājās, tomēr spēlētāju pārejas sezonas laikā reglamentē LFF dokumenti. Tajos rakstīts, ka starp pārejas periodiem spēlētāji drīkst pārstāvēt tikai vienu komandu, bet vasaras staigāšana valsts čempionātā sākas tikai 6. jūlijā.

LFF Disciplinārā komisija ventspilnieku protestu neapmierināja, nesaskatot šajā situācijā neko nelikumīgu, savukārt Arbitrāžas komisija lēma anulēt mača rezultātu (1:1) un piespriest Daugavai zaudējumu 0:3. Daugavpiliešiem laikam jau ir tiesības šo lēmumu pārsūdzēt, taču diez vai kaut kas mainīsies – gribot vai negribot viņi pārkāpa sacensību reglamentu, kas tagad apstiprināts arī oficiāli.

Līdz ar to FK Ventspils atgriežas turnīra tabulas pirmajā vietā (44 punkti 19 spēlēs), bet Daugava noslīd uz otro pozīciju (43; 21).

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: