Ventspils ir vienīgā pašvaldība Latvijā, kur noslēgts trīspusējs sadarbības līgums starp Latvijas Investīciju un attīstības aģentūru, pašvaldību un Brīvostas pārvaldi par jaunas metodikas ieviešanu ārvalstu investoru piesaistē.

Jauno metodiku, kas nodēvēta par «Polaris procesu», radījusi Latvijas Investīciju un attīstības aģentūra (LIAA).

«Mums ir svarīgi ārvalstu investoriem piedāvāt tādu jau sakārtotu sistēmu, pēc kuras viņiem būtu pilnīga skaidrība un drošība par sava projekta īstenošanas iespējām,” „Polaris procesa” jēgu skaidro LIAA direktors Andris Ozols.

Noslēgtā līguma mērķis ir sekmēt komercdarbības attīstību pašvaldības administratīvajā teritorijā, veicinot investīciju apjoma pieaugumu.

A.Ozols tāpat atzīmēja, ka Ventspils ir viena no tām pilsētām, kur investīciju piesaiste norit ļoti sekmīgi. Šos vārdus apliecināja arī Ventspils brīvostas pārvaldes Attīstības un Mārketinga nodaļas vadītājs Igors Udodovs, parādot statistikas datus, ka ražošanas apjoms Ventspilī pēdējo astoņu gadu laikā palielinājies 20 reizes, pārvēršot Ventspili no tipiskas ostas pilsētas uz pilsētu ar ostu un spēcīgu rūpniecisko centru.

A.Lembergs atgādināja, ka Ventspils mērķtiecīgi sākusi īstenot industrializācijas programmu jau 90-to gadu beigās, sākumā daudz mācoties no ārvalstu kolēģiem: „Tagad mēs redzam šī darba augļus, bet „ieskriešanās” laiks bija garš un grūts, investoru pārliecināšanai nepieciešams pozitīvais piemērs, tāpēc mēs ļoti priecājamies par katru, pat mazāko investīciju projektu Ventspilī.”

Foto: Juris Ģigulis

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: