Latvijas Dabas muzeja ceļojošā interaktīvā izstāde "Sajūti jūru", ar ko var iepazīties Ventspils muzeja Izglītības centrā, Livonijas ordeņa pilī, pagarināta līdz 20. septembrim.

Aizjūru zvēri ir brīnumaini nereti tāpēc, ka tie atrodas aizjūrās, bet vietējie neinteresanti tālab, ka tepat, ap stūri, - Baltijas jūrā. Dabas muzeja izstādē var piedzīvot personīgus atklājumus par labi zināmo.

Pamēģiniet atrast jūrmalas smiltīs kazraga spuru un izpētīt to mikroskopā vai pamanīt, kā atšķiras laukakmeņa pelēcība no vizlas spīduma. Tieši to piedāvā šī apjomīgā izstāde - aktīvu darbību un izpēti.

Jūras sajušana notiek, iepazīstoties ar tās augiem, zivīm, putniem un iežiem. Materiāli izstādē izvietoti īpaši darinātos organiskā stikla stendos un darba virsmās, kas arī tiešā nozīmē ļauj sajust Baltijas jūras piekrastes smiltis, oļus un dzintarus. Piemēram, jauki apaļais galds ar iedziļināto plaukstu siluetiem, kuros var pataustīt kūdru un granti vai izmēģināt, kā smiltīs magnetizējas dzelzs skaidiņas.

Ventspils muzejā var pieteikt arī muzeja pedagogu, kas palīdzēs ģimenēm, skolēniem vai draugu grupām izstādes labumus iepazīt pilnībā. Izstādi „Sajūti jūru!” papildina īpaši tai sagatavoti kinomateriāli.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: