Nu tas beidzot ir noticis – Pils ielā 30 atklāts kristīgais bērnu dienas centrs "Timotejs". Atklāšanas pasākumā piedalījās gan vairāku konfesiju mācītāji, gan pašvaldības darbinieki, protams, arī bērni.

Rosība centrā sākās jau pirms gada. Jau pērn fonda Dzīvības maize vadītāja Sanita Sidere stāstīja, ka paredzēts iekārtot telpas, lai bērniem, kas ne vienmēr ir uzklausīti un pieskatīti, būtu ko darīt. Lai darboties varētu arī tās meitenes un zēni, kuru vecākiem nav naudas, lai iegādātos papīru un zīmuļus, vai, gluži otrādi, zīmuļi ir, bet nav neviena pieaugušā, kam būtu laiks ar bērnu radoši darboties.

Centra labiekārtošanas darbi veikti gan pašu spēkiem, gan izmantojot simtlatnieku palīdzību, Timotejā rosījās ne tikai Ventspilī dzīvojošie, bet arī no Amerikas atbraukuši palīgi.

Pagaidām centrs atvērts no plkst. 15 līdz 18, un šeit vienmēr ir kāds pieaugušais, kas pamāca bērnus, kopā ar viņiem rotaļājas, dzied un palīdz apgūt sociālās iemaņas un paskaidro, kādēļ nav labi iekārot svešu mantu, kāpēc ir vērts mācīties un kāpēc Dievam nav tīkams grēks. Kā centra atvēršanā teica vadītāja Daina: «Mēs šeit esam arī tādēļ, lai kopā ar jums, bērni, paraudātu, ja sirsniņas būs bēdu pilnas.»

Būdama slimnīcas un pansionāta kapelāne, Daina ikdienā uzmundrina sasirgušos un tos, kas vecumdienās palikuši vieni, sirdī lolojot vēl vienu sapni – palīdzēt arī bērniem. Nu tas ir piepildījies, un kristiete ir laimīga – laimīga par to, ka viņas direktors, kura vadībā notiek visas lietas, ir Dievs,arī par to, ka Viņš devis tik atsaucīgus cilvēkus, kuri kalpo gan praktiski, gan ir gatavi ziedot naudu vai savu mantu, lai palīdzētu bērniem.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: